tisdag 17 november 2009

En av 100!


"JÄMLIKAST Journalisterna och författarna Tinni Ernsjö Rappe och Rebecka Edgren Aldén är årets smartaste feminister. De inspirerar stort med sin nödvändiga jämlikhetsbok Skriet från Kärnfamiljen."

Med den motiveringen blev jag och Tinni utsedda till en av 100 inspiratörer 2009 av tidningen Leva! Tinni var på galan (vet inte varför egentligen, men jag fattade aldrig att jag också var utvald). Jag grattade och tyckte att det var jättekul. (Det var några veckor sedan.) Men så i dag fick jag ett mejl där en bekant grattade till utnämningen. Tänka sig, hade ingen aning!

Men utmärkelsen går framför allt till vår bok, Skriet från kärnfamiljen! Ni vet väl att den nu finns på pocket? (Kostar bara 41 kronor på adlibris.se!)

Ps. Duktiga Catharina Hansson som startade och driver Leva är en av MINA inspiratörer. Hon började som reporter på Min häst när hon var 17 år, i dag driver hon sin egen tidning (och väntar sitt fjärde barn!).

7 kommentarer:

Anna sa...

Det är förstås kul att du/ni blir uppmärksammade för väl genomfört arbete. Även om arbetet förstås är lika bra oavsätt vad jag eller någon annan säger.

Men det här handlar alltså om att journalister utnämner andra journalister till de smartaste feministerna. För mig luktar det som klubben för inbördes beundran där alla tycker och tänker lika dant, jobbar med samma sak och umgås med samma människor, bor i villaområden med ungefär samma taxeringsvärde, och kliar varandra på ryggen i största allmänhet.

Men det kanske bara är mina fördomar :)

Rebecka Edgren Aldén sa...

Nej, det kan ju vara så. Måste tillägga att jag har träffat Catharina en gång. Känner inte henne alls egentligen. Men det är klart, som journalist känner jag ju till henne. Sverige är inte så stort.

Men Anna, jag tycker att du ska läsa hela listan. Om vi halkade in på någon "klubben för inbördes beundran"-kvot så kan jag garantera dig att det finns många där som inte gjorde det - läs själv och se vad du tycker/tror.

KaosJenny sa...

Grattis...

Jenny sa...

Grattis!

(Anna, vilken trött jantekommentar)

Anonym sa...

Grattis till er båda!

Och TACK för resan längs memory-lane - jätteroligt att få reda på var Catharina Hansson tagit vägen. I min ungdom var hon en stor idol! :o)

Tinni Ernsjöö Rappe sa...

Ha ha. Det är faktiskt nästan komiskt att läsa ditt inlägg Anna. Men jag antar att DU inte tycker att vi är speciellt smarta, och att du kände en lust att berätta det. Sånt kan man ju inte bara sitta hemma på kammaren och tycka. Eller har jag missuppfattat?

Lilla O sa...

Jag säger grattis och skit i Jante, klart det är så att ni blir uppmärksammade för att boken är både bra och aktuell!