söndag 8 mars 2009

Kåt, glad och jämställd?

I en kommentar nyligen dök frågan om varför bloggen har kåt, glad och jämställd som underrubrik upp. Och ja, det är kanske inte helt enkelt att förstå.

När vi började skriva boken var arbetsnamnet just det: Kåt, glad och jämställd. Det var vår förläggare som kom på det och vi tyckte att det lät kul.

Boken handlar ju mycket om att vi lagt på en massa pusselbitar så att vi knappt hinner med det viktigaste: att njuta, umgås, vårda våra relationer med barn och man och vänner - och inte minst sex!

Vi läste en undersökningen en gång som menade att par på 70-talet hade betydligt mer sex än par på 2000-talet. (Och snittet som vi har hört är 2 gånger i veckan på 70-talet och 2 gånger i månaden på 2000-talet.) En ovetenskaplig undersökning i vår bekantskapskrets visade att det verkar stämma. Vi har helt enkelt inte sex så ofta. Självklart är det inte kvantiteten, hur många gånger man gör det, som är det viktiga. Och vi vill absolut inte lägga på en ny skuldbörda...

Men jag tror att det är lättare att vara kåt och glad – om man delar på ansvar och sysslor, glädje och bördor där hemma. Alltså, lever jämställt.

Och visst är det roligare att vara kåt, glad och jämställd än otillfredställd, bitter och ojämställd...

Inga kommentarer: