onsdag 11 mars 2009

Riktigt radikal kärnfamilj

Har ni läst om paret som inte avslöjar könet på sitt 2,5-åriga barn?
Oj, så utmanande. Avsikten, att barnet ska få en neutral uppfostran, är ju bra, men jag undrar om det inte finns en massa nackdelar också? Blir inte vänner och familj osäkra i kontakten med barnet? Det skulle jag nog bli, och det säger ju en del om det här problemet. Varför skulle jag inte kunna relatera till ett barn som ett barn utan att veta dess kön, liksom? Det är ju lite sjukt.
Eller?
Som jag ser det är samhällets stora problem att vi inte ger pojkar och flickor samma möjligheter, inte det faktum att vi har olika kön. Å andra sidan är det ju lite svårt som enskilda föräldrar att påverka hela samhället. Detta är det val de gör för att undvika tröttsamma könsstereotyper.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Det är alltid problematiskt, eller tja, obehagligt när folk använder sina barn som försökskaniner. Men det är helt ok om de själva klär sig och ser så könsneutrala ut som möjligt - och byter namn till Kim. Det skulle däremot vara uppfriskande.

Anonym sa...

Jag tycker att det verkar helt sjukt. Lär man inte ungen att det här med kön är helt jävla superproblematiskt om man gör så här? Jag märker att mina tre barn är väldigt intresserade av att spegla sig i respektive könsroll, härmar genom lek osv. Inget fel emd det - så länge min man och jag inte begränsar deras lekar genom att föreslå tjejigt till tjejen och killigt till grabbarna.
Könsroller kan vara en trygghet! Jag håller helt med Lisa här ovan: föräldrarna får väl maskera sitt eget kön om det nu är deras övertygelse.
Bra Lisa!

Betty Boop

Anonym sa...

När min dotter A föddes så var barnmorskorna där direkt och ville berätta vilket kön det var. Det är en tjej, men vi trodde det var en kille. Jag sa "vi kan väl låta barnet vara människa en minut i alla fall". Barnmorskorna tittade på mig med skepsis. Än i dag kommer det fram folk, hon är fyra mån nu, och säger att det är en kille. Då ler jag lite och är nöjd med att vi än inte slår i sten vilket kön det är. Läs mer om min sin på genusansiktet.blogspot.com

Anonym sa...

Bra exempel på hur det som började som en socialistiskt präglad irrlära mer och mer övergått i ren sinnesjukdom.

Alla har ett kön, det är biologiskt. Av de bilogiska funktionerna kommer en massa andra konsekvenser, sociala, kulturella och politiska som är snarlika i kulturer världen över.

Men det krävs kulturvänster i övre medelklassen för att lyckas vara så fullständigt verklighetsfrånvänd att man missar detta.