torsdag 12 mars 2009

Bridezillas!


När man skaffar hund tycker man att alla har hund.

När man får barn går alla omkring med barnvagn.

Nu känns det som att var jag än vänder mig så får jag vår bok bekräftad. Där skriver vi bland annat om bröllopstrenden, hur vi återgått till de storsvulstiga svindyra kyrkobröllopen med år av planering bakom. I dag spelade vi in web-tv för DN (kan ses i morgon på dn.se) och Astrid som intervjuade oss skulle gifta sig i augusti (hon hade verkligen reflekterat över sina prinsessdrömmar kring bröllopet).
Och så nyss fick jag detta pressmeddelande från Nordiska museet:

Bröllop

Bröllop är en inspirationsutställning för alla som går i giftastankar eller är i färd med att planera sitt bröllop. Utställningen ger tips och råd i en lugn och kravlös miljö.

Föreställningen om ett bröllop innehåller ofta många dyra inslag: nyinköpta kläder, flerrättersmiddag, blomsterarrangemang... Men det enda som behövs för att två människor ska kunna gifta sig är att en hindersprövning görs och en auktoriserad vigselförrättare och två vittnen finns. Ändå innehåller vår föreställning om bröllop så mycket mer.

För alla som går i giftastankar
Utställningen Bröllop är tänkt att ge inspiration åt blivande brudpar utan att höja pulsen med ytterligare måsten och krav. Här kan paren börja prata om hur de vill gifta sig och kanske inspireras att hitta ett alldeles eget sätt.

Tips och råd i en kravfylld miljö
Utställningen handlar om bröllopets rekvisita – kläder och slöja –, ceremonin och dess ritualer – både gamla och nya, vanliga och ovanliga – ska ring användas eller inte. Här berättas också om ett tjugotal par och hur de gifte sig – hur gjorde Carola och Sten under studentrevolten 1968 och Elsa och Arnold 1950? Slutligen tas bröllopets kulturhistoria upp kortfattat. Utställningen är inte en bröllopshistorisk utställning späckad med fakta.

Var ska bröllopet stå?
I kyrkan, på en strand eller i New York? I utställningen kan blivande brudpar känna sig för under den specialbyggda bröllopsportalen.

Inspirationsutställningen pågår 3/4-8/11-09 och är gjord i samarbete med Länsmuseet i Varberg.

1 kommentar:

Lisa sa...

Gud vad bra! Heja! Detta hade jag behövt 1996.