tisdag 10 mars 2009

Halleluja!


Det är svårt att över huvud taget förhålla sig seriöst till katoliker och Vatikanen efter den fruktansvärda historien om den 9-åriga flickan som våldtagits gång på gång av sin styvfar och som när hon blev med gravid med tvillingar gjorde abort. Det var mamman och läkaren som fattade beslutet att låta henne göra abort då man inte trodde att hennes lilla kropp skulle klara en tvillinggraviditet. Det straffade sig förstås. Mamman och läkaren blev uteslutna ur katolska kyrkan. Svärpappan? Nej, han är förlåten. Våldtäkt är inte samma sak som "mord"...

Och så läser man här att Vatikanen låtit lista det som varit viktigast för kvinnors frigörelse genom historien... Och vad kom de fram till? Tja, P-pillret kom förstås inte med på listan. Rösträtt? Arvsrätt? Lagar mot män som våldtar sina fruar?

Nej, för halleluja, det de tycker är viktigast för kvinnornas frigörelse är, tada: DISKMASKINEN!

Terri skriver fantastiskt bra i dagens Aftonbladet! (Och ja, undersökningen Terri hänvisar till, att vi lägger mer tid på tvätt i dag än innan diskmaskinen kom är hämtad från vår bok!)

Andra som också tar upp undret med diskmaskinen är Networking.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var sååå upprörd över det där med den 9 åriga flickan! Fruktansvärt! och att de inte fördömde pappan. Det kan jag inte förstå!

Klarar verkligen en 9 åring en graviditet?

Petra

Anonym sa...

Haha, underbar bild! Diskmaskinen ser "gudomlig" ut. Och så är det en smeg... Kul!

L-K