måndag 9 mars 2009

Egoistisk att jobba?

"Man behövde inte lyssna länge på samtalet förrän det framgick att själva grundfelet – än en gång – är att kvinnor sviker sina barn. Åtminstone när de fortsätter att yrkesarbeta. Där satt nu fruar på rad som försäkrade att de hellre var beroende av sina män än av staten. Vad dessa kvinnor gör om/när deras män dör eller bara sällar sig till den grupp, den finns, som väljer att bryta upp från sina familjer – ja, så långt kom man aldrig."

och:

"En gång ställde kvinnor krav på daghem och lika lön för lika arbete just på Internationella kvinnodagen, som infaller på söndag. Nu, mitt i den eländigaste lågkonjunktur, sitter folk i direktsänd tv-debatt och säger att jämställdheten gått till överdrift. Vilket, enligt detta språkbruk, inte betyder att vi fått en överdos av samma skyldigheter och samma rättigheter för män och kvinnor – nej, det betyder mest och främst att kvinnor blivit alltför egoistiska. Eftersom de tänker mer på sig själva än på sina barn."

Karin Thunberg – du har så rätt. Du vet att du är citerad i boken också? Det finns många smarta 40-talistkvinnor. Och vi bör lyssna på dem! De vet vad som kan hända. Läs Karins utmärkta krönika här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gillar också Karin Thunberg. Mycket bra krönika!

Petra