onsdag 18 mars 2009

Dyrt kalas!


En av de sakerna vi skriver om i boken är dagens barnkalas. Hur de har växt i ambitionsnivån rejält. Och det är inte bara de egna barnkalasen som kan bli dyra. Även presenterna växer på bredden och höjden. Det här känner jag igen!

"Både själva kalasen och presenterna trissas upp för varje år", säger fyrabarnsmamman och bloggaren Fatou Touray i Aftonbladet.

och:

"Flera nya undersökningar visar att de flesta föräldrar lägger mellan 100 och 200 kronor på barnkalaspresenter. Något som har fått allt från folkvettsexperten Magdalena Ribbing till Majblommans generalsekreterare att reagera och kalla det för skryt och statusmarkering som kan leda till att barn i fattiga familjer inte går på kalasen."

Läs här.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Fan så ruttet att statusjakten drar i väg på barnkalasen. Stort bu! Vi hänger upp drickaflaskor i äppelträdet och rockar loss! / Jonas

Anonym sa...

Man blir ju helt galen när man går in och läser kommentarerna till artikeln. En del människor är verkligen trångsynta! Vilken förälder lägger 90% av sin lön på sig själv?? Man hoppas ju att det är ett skämt men dessvärre tror jag inte det.