måndag 30 mars 2009

50-talsvibbar


"The mom show tar till exempel upp ämnen som hur man bäst välkomnar sin man när han kommer hem från jobbet och vilken handväska som bäst matchar barnvagnen."

Läser DN och förfasas över den kanadensiska tv-showen "The mom show"...
Nu är ju detta inte svenskt (tack och lov) men ändå ett tecken i tiden, vilken handväska som matchar barnvagnen är ju en artikel man mycket väl skulle kunna läsa i en svensk mammatidning eller på alltombarn.se...

Några exempel till ur artikeln:

"Programledare är chica tvåbarnsmamman Laurie Gelman och käcka fyrabarnsmamman Catherine Marion (bilden) som gärna delar med sig med inblickar i sina egna familjer. Uppsminkade och stajlade visar de en liten film hemifrån i varje avsnitt, till exempel hur det ser ut när Catherine packar för hela familjen inför den stundande semestern eller när Laurie berättar om varför hon är gift med den bästa mannen i världen (för att han alltid tar sig tid för familjen)."

eller

"Studion är inredd som ett hemtrevligt kök, en liten intim vardagsrumshörna och en liten lekhörna. När känsliga, eller spännande, ämnen som män och sex diskuteras får mammor ur publiken vara med (deras barn får då leka i lekhörnan) och dela med sig av egna funderingar och erfarenheter."

Snacka om 50-talsvibbar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ska hon packa hela familjens resväskor? Hoppas aldrig denna hemmafrutrend kommer till Sverige!

LindaN sa...

Måste säga att jag ryser till lite grann då jag hör om denna show om och med hemmafruar. Jag är verkligen glad över att vara i Sverige, och inte i USA! Hoppas även som föregående skrivare att denna hemmafrutrend, eller vad det nu är, aldrig tar sig till Sverige i samma bredd!