fredag 17 september 2010

Sveket och pappalängtan

...och så måste jag tipsa om två texter. För er som inte har läst "Sveket", om hur sjukförsäkringsreglerna kan slå mot en enskild person. Skrämmande läsning. Emelie berättar om sin mamma och det är så att man börjar gråta.

Och så Hillev Wahls text om pappalängtan på Newsmill och vad det kan göra med en dotter. Det är viktigt att påpeka här att jag inte alls tror att alla barn som inte har både mamma och pappa behöver må dåligt. Att till exempel aldrig ha haft en pappa kanske inte behöver betyda samma sak som att ha förlorat en pappa. Eller att ha förlorat en pappa, genom dödsfall, kanske inte är samma sak som att ha en pappa som har valt bort en. En våldsam pappa är lika med en frånvarande snäll pappa (en längtan efter en pappa man inte fick). Och en fysiskt närvarande pappa kan vara psykiskt frånvarande och så vidare. Det finns således olika sorters pappalängtan, så jag läser inte detta på KD-vis att alla måste leva i en kärnfamilj, absolut inte. Läs här!

7 kommentarer:

Wille sa...

bolylabBra sagt om att barn inte behöver sina biologiska föräldrar. Alla barn borde tas från sina biologiska mammor på BB och ges till bättre föräldrar. Det är ju ingen rättighet att få ha barn.

Anonym sa...

Barn behöver inte sina mammor. Det är bättre att låta de växa upp med bra föräldrar än undermåliga biologiska mammor.

Bella sa...

Stackars barn som tvingas umgås med sina biologiska mammor. De är ju ofta psykiskt sjuka och misshandlar sina barn. Barn borde omedelbart skiljas från psykomammor. De förstör så många barns liv. se bara på hur dåligt barn mår numera. När de ofta lever med bara sin psykomamma. Det är ett enormt svek mot alla barn att tvinga de leva med sina psykomammor.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Hej alla troll, så ni har hittar hit igen!

Anonym sa...

Människor upplever och lever livet olika. Det förefaller som att evolutionens avsikt är att ge varje barn både en pappa och en mamma. Många klarar sig utan detta. Några klarar sig utmärkt utan. Men jag tror inte det finns någon som i förväg kan peka ut vilka människor som klarar sig bra utan en pappa och en mamma. Att inte sträva efter att varje barn ska ha både en pappa och en mamma med motiveringen att en del har inte detta eller att det itne behövs, är som att inte sträva efter att alla barn ska ha det bra med motiveringen att det finns en del som inte har det bra eller att det inte behövs.

Tristessa sa...

Kom bra att tänka på en grupp jag hörde om för några år sedan som jag tror passar hit.

http://www.lostdaughtersunited.org/

Anonym sa...

Jo, jag tycker nog att det är ganska mycket KD över ett sådant resonemang; Man kan inte hindra homosexuella från att skaffa barn, men man kan sträva efter att alla barn ska ha en mamma och en pappa.

För egen del tycker jag att KD ligger väldigt nära rasism i sitt resonemang. Man kan inte hindra ensamstående/homosexuella/transvestiter/judar/invandrare/rödhåriga/diabetiker... från att skaffa barn men man kan sträva efter att de helst förblir barnfria?

Det finns två olika sorters människor - de i kärnfamilj som är bra människor. Och så finns det dåliga människor - de som lever i andra familjeformer. Precis som SD menar att det finns två olika sorters människor - de "svenska" som är bra och de invandrade som är dåliga.