torsdag 16 september 2010

Förtäckt vårdnadsbidrag

Läser ledarsidan i Expressen och blir arg på KD och Göran Hägglund - igen! Socialministern vill att kommunerna ska ersätta de familjer som inte fått förskoleplats. Det låter ju snällt - men nej, det finns en baktanke:


Saxat ur ledaren:

"Dessutom har vårdnadsbidraget lett till att förskolor har lagts ner. Oroar den utvecklingen KD? Nej, ingenting tyder på det. Tvärtom; Stefan Attefall, partiets ekonomisk-politiske talesman, har påpekat att det kan "bli en vinst om fler utnyttjar vårdnadsbidraget och kommunerna till exempel slipper bygga nya förskolor" (Landskrona-Posten 3/7)."

Och:

"Göran Hägglund sticker inte heller under stol med sina avsikter. Han tycker att det är bra om kompensationen för utebliven dagisplats gör att föräldrar kan "gå ned i arbetstid" (SvD 15/9)."

Läs hela här!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad är problemet? Vad är du arg på? Attefalls och Hägglunds kommentarer kan man väl inte hetsa upp sig på i nån högre grad!
Svecke

Ekomorsan sa...

KD har avslöjat sig själva. Häromdan fick jag valreklam om familjepolitiken skickad till mig... medans min man (som till skillnad från mig faktiskt får rösta i riksdagsvalet!) inte har fått något sådant utskick.

Inga pekpinnar enligt KD betyder: "stanna hemma med dina små bar tills dom är minst tre år!"