måndag 31 maj 2010

Tuff dag och tack till Lilla O

I dag har jag haft en riktigt tuff dag, stressat som en tok och det mesta har gått åt... Hann inte med lunch, hittade inte mina barn på skolan och kom därför försent till ridskolan (där min mellandotter rider), skyndade under ridlektionen till närmsta centrum med de två andra för att köpa upp mig på min dagliga medicin som varit slut sedan i lördags. Och efter att ha stått 20 minuter i kö visar det sig att receptet gått ut... Kommer försenad tillbaka till ridskolan där dottern är ledsen för att hon blivit riven av en kattunge under sin väntan på mig. Skyndar till affären där jag får lämna tillbaka alla varor för att jag inte har några pengar på kontot. Hm. Och under hela dagen har jag försökt slipa till en debattartikel som jag egentligen skulle ha lämnat i morse. Och så har vi lämning av ett nummer på tidningen där jag jobbar.

Ja, suck, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Hann i alla fall läsa Jenny Östergrens fina krönika i Expressen om "problemet" med prestationsprinsessor (som Tinni och Jennie Sjögren skrivit bra om tidigare). Orkar inte utveckla det, och känner inte att jag behöver. Lilla O har skrivit ett så bra inlägg, både om Jennys krönika och om Nathan Schachars debattartikel om genusvetenskap som bluff och båg på Newsmill.

Oj, vad jag känner igen den där retoriken om statsfeminister och Den stora konspirationen (där feministerna försöker ta över makten)...

Jag ska gå och lägga mig. Men läs Lilla O:s inlägg här! Och Lilla O - tack för bra inlägg!

4 kommentarer:

FiaLisa sa...

Jenny Östergrens krönika är väldigt pricksäker. Det spelar ingen roll vad kvinnorna gör så förlorar de. Glider de igenom som männen så duger de inte, är de kompetenta så är de för duktiga. Det allra konstigaste är att så många kvinnor sjunger med i kören som trycker ner duktiga flickor. Varför provocerar kompetenta kvinnor så mycket?

Den enda lösningen som jag ser är att fler och fler kvinnor får positioner med inflytande där de kan styra så att bäst kompetens vinner.

Eva sa...

Jag tror duktiga flickor provocerar för att de ger ett omänskligt intryck. De svarar alltid rätt, lagom rätt, och fasaden verkar gjuten i betong. Jämför Lena, hon som vann, en ordinär tjej skolmässigt men med oerhört mycket charm och livsglädje.

Lilla O sa...

Tack för de uppmuntrande orden! Bra debattartikel idag, har kommenterat den tillsammans med Magnus Betnér och SD:s skuggbudget. Hjärnan drog iväg lite idag...

Anonym sa...

"Duktiga flickor" provocerar mig inte därför att de är duktiga, utan därför att de som fenomen och grupp står för en ohållbaar ekvation. Och faktiskt i någon mån sätter normen för andra kvinnor med denna omöjliga ekvation. Jag tror inte att det GÅR att hinna med allt samtidigt, åtmminstone inte utan att man mår dåligt själv.

Det vore mycket bättre om vi kunde vara ärliga med det. Inte låtsas att man hinner med massa kvantitestid med barnen om man samtidigt satsar 150 procent på karriären. Det är inte duktigheten som provocerar mig som sagt, det är hyckleriet. Jag är feminist men som jag ser det bidrar duktig flicka-fenomenet till fortsatt förtryck av kvinnor, inte frigörelse.