onsdag 25 februari 2009

Kronprinsessan igen

Det är tur att någon tar tag i de riktigt tunga jämställdhetsfrågorna, eller hur?

Läs vårt öppna brev till kronprinsessan på Newsmill.

Häpp.

9 kommentarer:

Rebecka sa...

;-) Ja, nu blir vi SÄKERT insläppta i finrummen... Not.

Lisa sa...

Intressant och lite provocerande grepp. Hoppas nu bara inte att brevet missförstås. Ser i kommentarsfältet på newsmill att somliga läst ert brev som fan läser Bibeln - och missat hela poängen.

Rebecka sa...

Det är klart att det kommer att missförstås. Det får man räkna med!

Medlemmar i Garbo reportage sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tinni Ernsjöö Rappe sa...

Det är lite frustrerande måste jag säga. Att bli missförstådd, alltså.

AAhhhhhhhhhh.

Rebecka sa...

Folk fattar ju inte att det är ett retoriskt grepp att använda kronprinsessan, som om hon någonsin skulle bry sig om att gå in på newsmill och läsa den här artikeln. Den är ju skriven till alla andra. Men vill man missförstå så gör man det. Jag tror nog att de flesta förstår. Oroa dig inte Tinni. Det är de som blir upprörda och tolkar den bokstavligt som skriver kommentar, inte de andra.

Lisa sa...

Men Rebecka, du skriver ju inte artiklar för att missförstås? Jag antar att syftet med den har artikeln var att nå ut till ännu fler med ert budskap. Eller? Jag tycker att det var ett kul grepp, tycker därför att det är trist att se att en del tydligen missar vad ni egentligen vill säga. De missar målet, och det blir diskussion om fel saker.

Rebecka sa...

Jo, det är klart att jag skriver för att folk ska förstå. Men jag menar bara, självklart kommer vissa att välja att missförstå!

Och - jag hoppas att Victoria läser brevet!

Johan Ahlin sa...

Tror inte de blir några förebilder alls faktiskt, vilka människor identifierar sig med kungligheter? Den stora massan inser nog att skillnaden mellan demsjälva och kungahuset är större än det är mellan mannen och kvinnan i det egna förhållandet, dock är det bättre med en drottning som har koll jämställdhet än ingen åsikt alls, jämlikhetsproblematiken kan man väl knappast kräva att kungligheter ska förstå...

Har inte läst klar boken än men så långt jag kommit hitintills instämmer jag med allt.