söndag 31 maj 2009

Victoria igen...


Ärligt talat: är det inte skumt och sorgligt det där med att prinsessan Victoria reste till Island samtidigt som Daniel njuropererades tidigare i veckan?
Är det liksom inte så mycket "duktig flicka sviker aldrig sina plikter" över det att man kan gråta? Är det inte en fet felprioritering som avslöjar ganska mycket om Victoria? Eller om de förväntningar hon tror att svenska folket har på henne? Eller? Borde jag släppa hovet och bara låta kronprinsessan leva sitt eget liv?

4 kommentarer:

Linda sa...

Släpp hovet och låt kronprinssan leva sitt eget liv ;)

I alla fall i den här situationen.
Vi är alla olika och hanterar vår rädsla och sorg olika. Skillnaden för kronprinsessan är dock att många av hennes val i livet diskuteras offentligt.

Hade reaktionen varit densamma om det varit en kronprins i liknande situation. Eller är hon som kvinna förutsedd att var mjuk, öm och omhändertagande och därmed skyldig att vaka vid Daniels sida?

Malinka sa...

För det första var det till Grönland hon åkte. ;-)

För det andra förstår jag inte frågeställningen. Det var en sedan länge planerad operation och vad i hela friden skulle hon kunna göra där? Visst, "vara ett stöd", men det är ju ganska troligt att han känner hennes stöd även om hon är på andra sidan Nordatlanten.

Duktig flicka? Snarare en vuxen kvinna och hennes lika vuxna blivande man som kommit överens om hur de ska hantera situationen. Och uppenbarligen är de förväntningar som svenska folket har på henne att hon ska sitta vid fästmannens sjukbädd och mumla tröstande ord.

Äh, jag tycker hon är ball. Här hymlas det inte, varken om kungligheten eller att hon är den blivande statschefen. Sedan kan man tycka vad man vill om statsskicket i sig, men det är skönt att se en kvinna som inte ber om ursäkt för sig själv.

Lisa sa...

Jag håller med Malinka. (Ja, släpp hovet nu Tinni).

Tinni Ernsjöö Rappe sa...

Ni har rätt. Jag har inte med det att göra. Det enda jag ville uttrycka är att jag önskar att Victoria gör som hon vill, inte som hon tror att svenska folket vill att hon ska göra. Jag vet alltför väl hur det är att ha monstret "vara till lags" inom mig.

Det var allt från er egen hovreporter för denna gången.