fredag 8 maj 2009

Trött på gnälliga män!

Vet inte om jag är ensam, men jag är så trött på gnälliga män. Män som gnäller på feminister. Läser Marcus Birros senaste krönika.

Ja, jag håller med om att män blir marginaliserade på mödravården. Ja, jag håller med om att män blir diskriminerade som föräldrar (på samma sätt som kvinnor blir diskriminerade på arbetsmarknaden). Ja, jag tycker att män är offer för en taskig mansroll. Markus, vi tycker samma sak! Men. Vad gör Marcus Birro? Jo, skyller på feministerna???

Det är ju den andra sidan som marginaliserar och förminskar papporna (till att bara vara försörjare och beskyddare), de är antifeminister som slåss för bevarandet av "olikheterna" mellan könen ("annars blir det ingen sexuell spänning, bla bla bla"), hyllar matchokulturen, boys will be boys... det är de andra som inte vill diskutera könsrollerna som BÅDA könen är offer för. Det är de andra som tycker att det är biologiskt, ödesbestämt, att kvinnor passar bättre som vårdare, som pratar om naturlighet, att vi är djur (ja, visst är det lustigt att det är feminister som beskylls för att säga att män är djur???). Ändå skriver Birro i sin förvirrade krönika: "Om feministerna menade allvar med sin strävan efter jämställdhet och inte bara var ute efter makten, borde man slåss lika mycket för mannens rättigheter som kvinnans."

Det är ju feministerna, män och kvinnor, som slåss för att vidga mansrollen, som slåss för att pappor och mammor ska vara lika viktiga och ta lika stort ansvar för barnen. Vad gnäller Markus om? Han kan göra gemensam sak med alla feminister och försöka ändra situationen i dag istället. Ta upp kampen tillsammans med oss - istället för att gnälla om att "feministerna" ska slåss för honom.

3 kommentarer:

Lilla O sa...

Klockrent inlägg! Är också vansinnigt trött på gnälliga män. Blir de det minsta diskriminerade hör man alltid "där ser ni, det är jättesynd om oss". Klart att det är feminsiternas fel hur ologiskt det än må vara. Dessutom är det väldigt politiskt korrekt att skylla på feminister tydligen.

Tack för en bra blogg!

Hemliga damen sa...

Tankevurpa kanske? Eller ett inneboende motstånd mot begreppet feminism. Han är inte ensam om att hålla med i sak men inte per definition.

Helga sa...

Håller helt med! Jag framhärdar i att kalla mig feminist just för att ordet fått dålig klang i vissa kretsar. För någon månad sedan frågade en kollega mig om det betydde att jag hatar män. Suck. Man blir så trött. Jag frågade honom om han slutat hissa svenska flaggan av rädsla för att bli tagen för sverigedemokrat.