fredag 22 maj 2009

Nu kommer bitterballarnaI förra veckan hörde jag för första gången uttrycket bitterballar. Personen som yttrade det refererade till PM Nilsson, och berättade att en bitterballe är nån som kommit på att det faktiskt inte går att göra karriär och vara en närvarande farsa på samma gång.


När jag ändå är inne på PM så passar jag på att citera en bra debattartikel som han skrev i höstas i Expressen. Nån som känner igen sig?

"Vilken roll har man egentligen när man går på ICA och handlar med fruns inköpslapp i fickan, går till parken med stränga regler om galonisar trots att morgonfukten dunstat för länge sedan och får ständiga telefonsamtal om att man inte ska glömma BVC i eftermiddag. Vem är man om inte en ganska simpel dräng som dessutom sliter med kvinnogöra? Är det inte då bättre att fortsätta jobba? Dessutom tjänar familjen lite mer och innerst inne vill ju hon hellre vara hemma."

2 kommentarer:

Veronica Palm sa...

Läste den också och slogs av tydligheten. Ingen ska påstå att det är lätt det där med familj och ansvar...

Jonas sa...

My good. Alla mina bra idéer redan ute. Nåväl, bra det. Bitterkuken heter mitt projekt. Men jag avslöjar inte detaljerna.