onsdag 27 maj 2009

Gör jämställdheten till en lek!


Det är när feminismen blir praktisk, när man kan se och ta på jämställdheten jag gillar den allra mest. Visst är det viktigt med teorier, bra som grund och för förståelsen. Men i slutändan är det viktigare med göra än säga.

I sitt examensprojekt på Berghs har grafiska designern Maria Loohufvud gjort ett jämställdhetsspel som heter Komma lika. Det är inte bara ett spel, det är också en inredningsdetalj. Spelet spelas i vardagen och spelplanen sig på kylskåpet. Varje gång man gör något i hushållet får man en magnet i olika storlekar, beroende på sysslans "värde". Med magneterna bygger man ett mönster och meningen är att man ska komma lika!

Maria presenterar sitt spel i morgon torsdag på Berghs slututställning (Sveavägen 34 i Stockholm, den visas också i helgen). Och jag har fått skriva ett litet "förord"!

Spelet ska säljas på Designtorget i höst, är det tänkt. Håll utkik!

Ps. Nu skriver man om Komma lika även här på Husmusens blogg! Och även Linus på Resumé.

4 kommentarer:

Pelle sa...

Hej, jag har sökt era epostar överallt, men kan inte hitta några. Hur kan jag kommunicera med er utan att synas för allmänheten?

Rebecka Edgren Aldén sa...

Mejla mig på rebecka@m-magasin.se eller rebecka@edgrenalden.se

Lilla P: sa...

Det spelet ska jag hålla utkik efter. Det är genialt!

Lilla P

Anonym sa...

Låter kul! Bra grej. Även om man kanske inte orkar spela så länge. Förhoppningsvis får man en bra bild av läget hemma. Gäller bara att få med sig sambon...

Maria