onsdag 27 maj 2009

Gör jämställdheten till en lek!


Det är när feminismen blir praktisk, när man kan se och ta på jämställdheten jag gillar den allra mest. Visst är det viktigt med teorier, bra som grund och för förståelsen. Men i slutändan är det viktigare med göra än säga.

I sitt examensprojekt på Berghs har grafiska designern Maria Loohufvud gjort ett jämställdhetsspel som heter Komma lika. Det är inte bara ett spel, det är också en inredningsdetalj. Spelet spelas i vardagen och spelplanen sig på kylskåpet. Varje gång man gör något i hushållet får man en magnet i olika storlekar, beroende på sysslans "värde". Med magneterna bygger man ett mönster och meningen är att man ska komma lika!

Maria presenterar sitt spel i morgon torsdag på Berghs slututställning (Sveavägen 34 i Stockholm, den visas också i helgen). Och jag har fått skriva ett litet "förord"!

Spelet ska säljas på Designtorget i höst, är det tänkt. Håll utkik!

Ps. Nu skriver man om Komma lika även här på Husmusens blogg! Och även Linus på Resumé.

5 kommentarer:

Pelle sa...

Hej, jag har sökt era epostar överallt, men kan inte hitta några. Hur kan jag kommunicera med er utan att synas för allmänheten?

Rebecka Edgren Aldén sa...

Mejla mig på rebecka@m-magasin.se eller rebecka@edgrenalden.se

Lilla P: sa...

Det spelet ska jag hålla utkik efter. Det är genialt!

Lilla P

Anonym sa...

Låter kul! Bra grej. Även om man kanske inte orkar spela så länge. Förhoppningsvis får man en bra bild av läget hemma. Gäller bara att få med sig sambon...

Maria

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園