torsdag 21 maj 2009

Damned if you do and damned if you don't

Ja, vad ska man säga? Kvinnor som inte skaffar barn blir straffade i arbetslivet, enligt brittisk forskning. You're damned if you do and damned if you don't...

Enklast kan man förklara det med att det straffar sig att gå mot normen. Och det visar tydligt hur stark normen är och att "frihet" och "valfrihet" är relativa begrepp.

Networkingbloggen skriver också om studien. Här!

Ja, vi har lång väg att gå. Den som trodde att vi levde i ett jämställt samhälle där män och kvinnor behandlas lika - don't think so! Och det är förstås inte alltid mammorna/kvinnorna som blir diskriminerade. Ni missade väl inte Anas artikel i DN förra veckan? Om kriget om vem som är bäst förälder. Mamma eller pappa. (Läs Daniel Pernikliski krönika.)

Absurt om ni frågar mig! Tror förstås inte alls på att mammor är födda till bättre föräldrar. God förälder blir man med övning, vilja och framför allt tid. Kvantitet går före kvalitet.

Här är igen en anledning för män att göra gemensam sak med feminister. Det är nämligen INTE feminister som hävdar att kvinnor är bättre föräldrar! Tror ni att Cecilia Gyllenhammar kallar sig feminist? Linda Skugge avsa sig feminismen för några år sedan. Där har ni två kvinnor som gärna hävdar mammans överlägsenhet. Inga feminister med andra ord.

Buss på dem istället!

Ps. Och med det inte sagt att det inte finns många fantastiska mammor där ute, betydligt fler än det finns fantastiska pappor – det är just därför det är så viktigt att vi jobbar för ett jämställt föräldraskap och ger papporna möjlighet att bli lika fantastiska! Ds.

1 kommentar:

Joakim sa...

Ni som vill se effekterna av den så hyllade svenska jämställdheten i praktiken rekommenderas ett besök på http://daddys.blogg.se
"Barnets bästa" mässar familjerätter, socialtjänster, polisen, domstolar och politiker i någon sorts enig kör.
Ta en titt på daddys blogg. Där visas det vad dessa myndigheter verkligen menar med denna floskel.
Mannen skall till varje pris hindras från att utöva sitt "våld" och sin "kontroll" över kvinnan. Att sedan barn får plikta
för denna enögdhet med sina liv är ett pris vi helt enkelt måste betala för att behålla vår heliga "jämställdhet". Även om den bara
är byggd på ett sandfundament av lögner och myter.

Alla ni som talar om barnens bästa. Sätt pengarna där munnen är och stöd daddys kamp mot myndigheterna för att rädda sitt barn.
Detta borde vara självklart för alla som påstår att jämställdhet är viktigt.