onsdag 21 oktober 2009

Om att stå upp för rättvisan

Började svara i kommentarerna till förra inlägget, men det blev så långt att jag klippte ut det och la det här i ett eget inlägg istället. Alltså, apropå bråk i förhållandet!

Jo, det både bråkas mer och är mer stabilt i jämställda förhållanden. Eller, snarare, i de riktigt jämställda familjerna bråkas det inte längre lika mycket. Det bråkas mest i de familjer som inte är jämställda men där en eller båda VILL att det ska vara jämställt.

Jag tycker att det är viktigt att stå upp för sin rätt och för rättvisan i familjen! Tänk vad muggiga värderingar man för över till sina barn om man som mamma bara går och plockar och passar upp och muttrar buttert över det, utan att någonsin egentligen sätta ner foten och kräva rättvisa och jämställdhet!

Min egen teori är också att MÄNNEN respekterar kvinnor som tycker att de har lika stort värde mer än de kvinnor som finner sig i en orättvis struktur. Det finns en forskningsrapport som vi hänvisar till i boken med slutsatsen att män som är gifta med feminister oftare är lyckligt giftare än andra män - och har bättre sexliv (så klart, en kvinna som tar ansvar för sig själv, vet vad hon vill ha och ser till att få de, vem kan motstå en sådan kvinna ;-)

1 kommentar:

Erik F sa...

Det finns en forskningsrapport som vi hänvisar till i boken med slutsatsen att män som är gifta med feminister oftare är lyckligt giftare än andra män - och har bättre sexliv

Bor utomlands så jag har inte tillgång till boken. Vilken undersökning är det ni refererar till. Jag har gjort mitt googlande och kan inte hitta något passande.