lördag 24 oktober 2009

Ett fall för Louise


Håller verkligen med Kattis Ahlström och Johan Croneman i deras kritik av tv-programmet "Ett fall för Louise". Det är tag mig fan helt ofattbart att de exploaterar barns trasiga familjeliv i syfte att göra "bra tv".
Det faktum att Louise Hallin gör ett sånt här program blir för mig bara ytterligare ett bevis på att kvinnan inte har någon koll överhuvudtaget.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Barn skadas inte av att öppna sig i TV. All eventuell skada som kan uppstå är indirekt och beror på hur andra människor väljer att bemöta barnen efter att de sett på programmet. Till exempel om folk mobbar barnen för att de var med i TV och berättade. Fast det är varken barnens eller programmets fel. Det är de mobbande idioternas fel.

Anonym sa...

Till anonym ovan: Fast barnet har ju inte själv valt att vara med i tv. Och jag tycker att vuxna gör fel som så självsvådligt tar beslut om att exploatera sina barn i tv, på nätet osv.

anita sa...

ja, argumenteringen av anonym 1 låter som vapentillverkarnas, att det är människor som dödar, inte vapnen.

Anonym sa...

VArför antar du att barnet inte har valt själv? Har du frågat barnet? Har någon sagt att barnet har blivit tvingat? Hur vet du detta?

Var går gränsen för exploatering av barn i tv? Kan du svara på det eller är det bara ett negativt värdeladdat begrepp du använder för att stärka din argumentation utan att ha något konkret resonemang att bygga din argumentation på?

Nja, jag försöker inte legalisera vapen eller avfärda förebyggande av problem rent allmänt. Jag försöker snarare tillföra nyanser till denna svartvita debatt där barn antas skadas per automatik när de öppnar sig i TV.

Anonym sa...

jag tror snarare att barnen blir hjälpta utav programmen än stjälpta.. barn idag växer upp på ett helt annorlunda sätt än tidigare och miljön runt omkring är inte samma som när vi växte upp. jag har själv en blogg där mina barn blir "exploaterade" i diverse vardagssituationer.

Anonym sa...

Till alla er som är För serien.

I barnkonventionen står det i artikel 16 tydligt och klart precis såhär: I barnkonventionen står det tydligt och klart i artikel nr 16 såhär:
1. Inget barn får utsättas för godtyckliga eller olagliga ingripanden i sitt privat- och familjeliv, sitt hem eller sin korrespondens och inte heller för olagliga angrepp på sin heder och sitt anseende.

2. Barnet har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden eller angrepp.

Man kanske borde fundera över detta innan man som tittare agerar och funderar över hur vidare barn ska behandlas och att ansvaret ligger hos föräldrarna och i detta fall SVT som inte har någon koll på barnkonventionen som Sverige skrivit på.

Anonym sa...

Skydda barnen. Tag vuxenansvar så att barnen inte behöver blotta sig i det mediala rummet. Låt oss slippa krisprostitution i teve. Hjälp familjer att lösa sina problem på ett respektfullt och integritetsbevarande sätt. Bevare oss från Hallinkan. Amen