torsdag 24 september 2009

Jämställda män blir gifta

Ja, detta visste jag ju, men det är ju kul när ny forskning stöder gammal forskning. Jämställda män blir gifta. Läs här! Lite tråkigt bara att de slinter i formuleringen "män som ofta hjälper till"... Det kallar inte jag jämställdhet ;-)

Annan forskning som vi refererar till i boken visar att män som är gifta med feminister är lyckligare och har bättre sexliv. Feminister är dessutom oftare gifta än övriga kvinnor. Och med detta sagt vill jag inte säga att man är bättre för att man är gift. Men gärna döda myten om att feminister är manshatande och lesbiska, eller bara är avundsjuka och aldrig får några män. Om det var någon som trodde det...

9 kommentarer:

Karin Bergh sa...

Jag stämmer in i undersökningen =) och tyvärr så är det väll en del som tror att feminister är ensamma bittra män hatare..

Catarina sa...

Jag har sett såna där uttryck en tid nu. Som om giftermål var det man ska sträva efter och ickejämställda män blir straffade genom att inte få gifta sig. Jag tror inte det stämmer. Sedan följer oftast nästa påstående: Jämställda människor har lyckligare och längre äktenskap. Men som ni säkert vet så är livet betydligt mer komplext än så. Starka kvinnor som anser sig vara feminister är framgångsrika på att hitta nya spänannde partners när den befintlige blir ointressant. Och även jämställda par drabbas av alla livets vedermödor, konflikter, sorger och kriser. Jag önskar att pop-forskning kunde citeras lite försiktigare.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Självklart vet jag att livet är mer komplicerat än så! Men som motvikt till myten om den fula, osexiga feministen som är feminist för att hon inte får några killar och är avundsjuk på alla Anna Ankor i världen är detta rätt skönt att läsa. Och även motvikt till alla de tusentals antifeminister (oftast män) som tjatar om att de minsann är så snälla och att de just därför inte får några tjejer. Att kvinnor skulle välja bort jämställda män och bara jaga de elaka. Jag vet inte hur många sådana diskussioner jag har suttit i, på IRL och på webben... "Jag tänker då inte slåss för jämställdheten så länge alla brudar springer efter the bad guy..."

Lilla O sa...

Hjälpa till, det kan vara mitt absoluta hatuttryck. Vem hjälperf de egentligen?

Erik F sa...

Annan forskning som vi refererar till i boken visar att män som är gifta med feminister är lyckligare och har bättre sexliv.

Nu vet jag inte hur man definierar en feminist, men om jag frågar runt i min bekantskapskrets bland jämställda män i åldern 35-45 så kan jag inte se någon korrelation mellan jämställdhet och bra sexliv. Snarare tvärtom.

En ett par år gammal artikel i SvD tycker jag ringar in det ganska bra vad jag får höra från mina kompisar:

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/sexrelationer/artikel_336850.svd

KaosJenny sa...

Klart livet förhållanden har sina ups and downs oavsett hur man lever. Det är svårt att leva ihop men när jag ser mig omkring tycker jag att par som delar är nöjdare med varandra och sig själva och eftersom de förstår varandra snäppet bättre är det lättare med kommunikationen. Jag tänker tro att mina pojkar kommer att hitta någon att dela livet med eftersom de kommer att kunna laga mat, tvätta osv. I annat fall så klarar de sig väl bra själva ;-)

aml30 sa...

Min systers pojkvän sa såhär; vadå hjälper DIG??? Vi hjälps väl ÅT?! (när hon kom hem från jobbet och han putsat hennes fönster och satt upp nya gardiner). Som svar då på att hon sa "tack för att du hjälpte mig". Och det var en underbar syn på det hela tyckte jag. I stället för att "män hjälper alt. hjälper inte, till hemma". Endera hjälps man åt eller så hjälps man inte åt. Då blir det inte den ena parten (kvinnan) som är det som arbetet utgår i från. Ansvaret läggs på ett lätt sätt på bägge genom att prata på det viset.
Och som tjej slipper man känna sig hjälpt. För det är ju bägges existens som smutsar ner fönstren.

Sofia sa...

Tycker artikeln Eik F hänvisar till egentligen inte säger någonting i frågan. Den säger att jämställda par som resonerar med varandra söker hjälp när sexlivet inte känns bra. Den säger ingenting om att ojämställda par har ett bättre sexliv. Bara att par som pratar med varandra försöker göra någonting åt det. Låter väl jättebra, att lida i tysthet kan väl aldrig vara det som förespråkas, för man kan väl inte anta att par som inte söker hjälp inte har några problem?

Anonym sa...

En del som Gudryn Schyman tex.är bara patetiska.Hon ÄR verkligen en mans hatande kvinna!!

Rim o ranson får det ändå vara...
Blir knappast bättre att kasta skit på varandra eller hur?

ÄLSKAR RIKTIGA feminist kvinnor/tjejer som tex Jill Johnsson mfl..Man är ett TEAM eller?

RIKTIGA män blir inte rädda o slår kvinnor/tjejer eller hur? Kram på er starka kvinnor!
Mvh: 'Wyatt Earp'