torsdag 3 september 2009

Svart på vitt

Titt som tätt får jag höra att löneskillnaderna inte alls är så stora mellan män och kvinnor. Att det bara handlar om en två procent om man räknar bort heltid/deltid och så vidare. Då är det skönt när det kommer nya studier. Samtidigt tragiskt att så lite har hänt.

16 procent är alltså den faktiska löneskillnaden - eller 4 700 kr så mycket mindre får hon i lönekuvertet i månaden. Om man bortser från alla andra faktorer, som arbetstid, offentliganställda, anställningstid, utbildning och så vidare är löneskillnaden fortfarande 7 procentenheter.

Och i dag är det ju främst kvinnor som utbildar sig på högskola. Så skulle det vara ojämt åt något håll borde det väl vara åt andra hållet?

Läs här.

2 kommentarer:

Lilla O sa...

Det händer väldigt lite, ändå lutar sig de flesta tillbaka och tycker att allt är frid och fröjd. Både kvinnor och män. Att så många kvinnor bara accepterar orättvisan tycker jag är både sorgligt och upprörande.

Sandra sa...

Och sedan vet man inte om man ska skratta eller gråta när somliga, på fullt allvar, viftar bort lönegapet med argumentet att de flesta väl ändå har delad ekonomi..