torsdag 30 juli 2009

ojämställdhet gynnar relationen?


Bra rutet, Gudrun! Jag är så trött på alla relationsexperter och psykologer som påstår att jämställdheten pajar relationen. Skulle orättvisa och ojämställdhet gynna relationen? Hur kul är det att leva med någon som inte respekterar en så mycket att man delar på vardagens slit.

Läs här!

Vad tycker ni? Förstör jämställdhet relationen?

5 kommentarer:

KaosJenny sa...

Ha Ha, jag bara skrattar, för min del hade det inte bivit några fyra barn om vi inte hade hjälpts åt Mannen och jag. Att hjälpas åt båda två tycker jag ÄR kärlek och utan kärlek blir det liksom inget vettigt förhållande...

Lilla O sa...

Håller med Gudrun, det här kan vara det mest korkade jag har hört...
http://lillaosblogg.wordpress.com/2009/07/30/heja-gudrun/

Helga sa...

Gud, nej. Hur kan man tycka det?

Anonym sa...

Det var naturligtvis färre skilsmässor på den tiden då kvinnor inte kunde försörja sig själva - men det är väl inte det vi menar med 'äktenskap som håller'? Jämställdheten har också medfört att kvinnor kan ta sig ur äktenskap som inte fungerar, och tycker man det är fel så...ja...det säger väl en del om hur man ser på kvinnor?

Misen sa...

Ja, vad säger man... Jämställdhet och kommunikation gynnar relationen! Sen kan det ju vara så att när ett par försöker bryta gamla vanor kan det uppstå meningsskiljaktigheter och man kanske kommer på att man tycker olika, eller att den ena viss förändras men inte den andra. Antingen löser man det, eller går skilda vägar - inte mer med det.