torsdag 30 juli 2009

Pappor och abort


Den amerikanska delstaten Ohio har lagt ett förslag om att pappan ska kunna hindra kvinnan från att göra abort. Läs här!

Klart inte pappan måste godkänna aborten! Det vore helt absurt. Jag lider verkligen med de män som vill att kvinnan ska behålla barnet, men att lagstifta om en sån sak är ju helt uppåt väggarna. I så fall måste vi lagstifta om att alla pappor ska ta lika stort ansvar för barnen som mammorna.

Men även om man gjorde det, eller om det någon gång i framtiden skulle bli så att män tar lika mycket ansvar över barnen som mammorna gör - och då menar jag inte i individuella fall utan i stort - så skulle det vara absurt att tvinga en mamma att vara gravid och föda ett barn mot sin vilja!

3 kommentarer:

Jonas sa...

Helt sjukt! Jag är mot.

Fröken Gustavsson sa...

Vill börja med att säga att jag är emot en lagskiftning om detta. Men... jag är lite splittrad i denna fråga i alla fall. Kvinnan har en möjlighet som inte mannen har: hon kan välja att fortsätta sin graviditet och få sitt barn utan pappan. Hon kan det, oavsett vad pappan vill. Hans vilja räknas inte i detta fall och många har argumentet att "man är två om att göra ett barn och då får man väl skydda sig bättre". Hon har en möjlighet att strunta i vad pappan vill och föda barnet mot hans vilja. I detta fall blir pappan skyldig till att betala underhåll, det är det lag på. Om man vänder på det hela att pappan verkligen vill ha detta barn och kan tänka sig att fortsätta sitt liv tillsammans med hans barn, fast utan mamman... Nej, det spelar ingen roll, för mamman bestämmer.

Detta gör mig splittrad. Jag har inget förslag på lösning, och återigen så tror jag inte att Ohios lagförslag är en bra idé. Men detta är en tanke som dyker upp hos mig när jag läste om detta i tidningen.

Hjärter dam sjunger igen sa...

Man undrar stilla hur pappan ska kunna bevisa att barnet i kvinnans mage är hans. Någonstans tycker man ju att faderskapet borde vara fastställt innan man ger mannen rätt att bestämma över graviditeten och mammans kropp. Det kan ju framstå lite kymigt att vilken man som helst skulle kunna träda in och ha bestämmanderätt över vilken kvinnokropp som helst. Med det enda argumentet att han är man...?