fredag 31 juli 2009

Gå ner i hemarbetstid

Åh, vad bra:"Nästan alltid när deltidsfällan diskuteras dyker kommentarer upp där en kvinna skriver att hon går ner i arbetstid för att hon vill ha mer tid med barnen. Jag har ALDRIG sett något inlägg som skriver att de har gått ner i hemarbetstid med 50% för att få mer tid för barnen. Det är som att den enda faktor man kan ändra är arbetstiden. Sen vittnar kvinna efter kvinna som blivit 50+ om att det var en pensionsfälla. För hur mycket av tiden som de inte arbetade ägnades åt barnen och hur mycket åt hemmet? Oftast blir det ju så att den som jobbar mindre utanför hemmet jobbar mer innanför hemmets väggar."Man ska går ner i hemarbetstid för att få mer tid för barnen. Just så!Detta hittade jag på FiaLisas blogg. Kolla här.

8 kommentarer:

Linda sa...

Jag känner mig träffad efter min förra kommentar :)
Men när det gäller den så kallade hemarbetstiden så försöker vi minska den genom att inte ha så höga krav. Vår hemarbetstid är nog jämnt fördelade men det betyder inte att vi gör samma grejer. Jag tvättar t.ex. kläder och min man tvättar bilen. Jag syr det som behövs och han snickrar det som behövs.

Mamz sa...

Jag och min man (gifta för att "nollställa" egendom och pengar) planerar att båda jobba 80%. En tar fredag och den andre måndag och får en egen dag med barnet, en egen relation. Men det kanske är lätt för oss, vi tjänar lika mycket och jobbar i branscher där detta funkar.

Jag känner mig dock ofta dum på andra områden: då han meckar (för det kan han, rent objektivt, bäst) och jag lagar all mat (min privata hobby). Jag undrar hur det kommer att påverka vårt barn att växa upp och bevittna sådant. Vi kämpar på för att inte begränsa möjligheterna till 50%.

Lotta @ Silverknuten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lotta @ Silverknuten sa...

Mamz: Ja, det tycker jag också är svårt, vad gör man när man har könstypiska intressen och färdigheter? Jag försöker se det som att bara det faktum i sig att jag har en egen hobby som jag låter ta tid bryter (lite) mot könsnormen.

Jonas sa...

Bra tänk :) Att gå ner i hemmaarbetstid. För det finns ju inget stopp på hemarbetet. Jag måste sätta gränsen, inte arbetet som ska utföras. Tack för tanken. / Jonas

FiaLisa sa...

Roligt att ni lyfte mitt inlägg. :-)
Jonas: Precis så menade jag.

tjej 30 plus sa...

Jag blir så irriterad över att föräldrar blir mer eller mindre omyndigförklarade i Sverige b la av bvcs gamla kärringar mfl

(Har inte m saken att göra men ville delge en gnutta av den bittra verkligheten)

tjej 30 plus sa...

Vill tilläga att bra för att man råkar ha hög utbildning tex i vården oavsett ålder så betyder det inte automatiskt att man har högre IQ änn andra.Och ingen vågar ju säga emot för då fan får man i värsta fall socialen på sig.