måndag 15 juni 2009

Karriärmammor och camping


Hörde ni inslaget på Studio 1 idag om karriärmammorna och managemantprogrammet "Novare Management Program Parent" dit man kan ta med sig sin bebis.


Inslaget presenteras så här: "Det är ofta efter mammaledigheten som kvinnorna halkar efter i karrären. För att motverka den här tendensen satsar nu vissa företag 52.000 kr på en kurs åt sina kvinnliga anställda, som ska lära mammorna att få ihop ekvationen, kvinna, småbarn och toppjobb. "


Väldigt intressant. Några citat:


"Ibland fantiserar karriärmamman Katarina om att bara hoppa av allting och flytta ut på landet". "Jag får konstiga funderingar på att kanske bli hemmafru". "Var inte så jäkla duktiga". "Du ska ha välstädat, ha koll på viner, vara vältränad", "Man har sett lite för många inredningsprogram". "När jag var liten renoverade vi aldrig. En gång köpte vi en ny matta". "De flesta kvinnor försvinner". "Kvinnorna går ner i tid, männen fortsätter att jobba till klockan åtta". "På kursen får de lära sig att de riskerar att bränna ut sig om de inte köper hushållsnära tjänster".


Och det bästa:

En coach som säger: "Det är okej att gå från jobbet klockan tre, så länge man gör sitt jobb och gör det bra."

Ha ha ha. Eller hur?
Jag ska inte raljera. Det är nog bra att såna här managementprogram finns. Om inte annat så förstår jag alla dessa kursdeltagarkvinnor dilemma så himla väl.


Lyssna här (en bit ner på sidan).


Och när ni ändå är i farten kan ni lyssna på inslaget om Josefin Oleviks bok Campingland - som liksom är raka motsatsen till Novares program. Vill ni göra ingenting i sommar så hyr en husvagn och ta sikte på närmaste campingplats. Där händer det inte mycket, enligt Josefin. Befriande på något vis.

2 kommentarer:

Snitsig sa...

Du kan ju gissa mina tankar när jag hörde inslaget. Nu kan jag i alla fall släppa en av dem "Måste skicka länken till Tinni!"... :)

annalin sa...

Jag har inte lyssnat.
Men rent spontant tror jag att många mammor skulle bli nog så nöjda med om 52.000 lades som en bonus till deras lön i stället...