tisdag 16 juni 2009

Amning igen


Linna Johansson är en smart tjej som jag har följt sen hon var typ 19 och gjorde det utmärkta fanzinet Bleck (det var faktiskt en artikel om Bleck som gjorde att jag kom in på journalisthögskolan. Bland annat.).

Nu väntar hon sitt andra barn och bloggar. Jag gillar hennes lite bitska inlägg. Hon går verkligen sin egen väg. Något att beundra.

Läs bara hennes inlägg om amning!! Hon har bestämt att hon inte ska amma och oj, vad det provocerar folk! Jag älskar att läsa sånt här. Det gör normen och förväntningarna så tydliga. Vilken fria vilja, liksom. Nu säger jag inte att man inte får amma, jag säger bara att det förväntas att man SKA amma. Och att man ska VILJA amma. Och att många blir förvirrade om man vill eller tänker något annat.

Jag har skrivit sjukt mycket om amning och fått hela amningslobbyn på mig (blivit kallad amningshatare många, många gånger - vilket är helt sjukt med tanke på min amningshistoria). Men jag har också grävt djupt. Har läst på. Få kan så mycket om amning, rekommendationer, allergier och så vidare som jag.

Läs Linnas inlägg här!

4 kommentarer:

Helga sa...

Oh yes, jag kan tänka mig. Jag gillade Hanne Kjöllers bok I huvudet på en mamma som bl a tog upp amningshysterin.

Själv har jag ju rätt stor distans till det där eftersom jag har adopterat. Och ja, det går att amma adopterade barn. Ja, tanken slog mig, men jag förkastade den rätt snabbt. Kändes mest meckigt och krångligt.

Frida sa...

Hej Rebecka. Vill bara tacka för din omtänksamma kommentar hos fina sympatiska Hillevi! Blev varm och rörd av det hela. Väldigt gulligt av dig. Du är skarpsynt. Och härmed har jag ännu en blogg att följa.

Allt leder till något gott.

Även det där med att välja bort amning. Har inte ammat mina 2 tjejer. Det är ju bortglömt idag när den yngsta är 1 år. Ett inlägg på min egen blogg kan ju vara intressant.

Tack! Stor kram. Du har ett nytt fan.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Åh, vad roligt! Ja, där ser man. Allt kommer tillbaka. Gör man gott kommer det förhoppningsvis gott tillbaka! Välkommen hit!

Kram!

Ps. Men hur hittar man din blogg då?

Frida sa...

Har länkat till dig idag, jag hoppas att det är ok. Tycker ämnet jämställdhet just är intressant, men inte så påläst känner jag.

Nu är det godnatt!