torsdag 23 april 2009

Utsatta barn

De senaste dagarna har jag funderat mycket på hur otroligt beroende barnen är av sina föräldrar. Hur oerhört utsatta de är. Hur viktigt det är för ett barn att ha stabila föräldrar som tar hand om dem oavsett...

Det har varit så många sorgliga historier på sistone. Eller vad sägs om den tyska trebarnsmamman och styvpappan som lämnade sina tre barn (den yngsta bara 6 månader gammal) på en pizzeria i Italien?

Eller lilla bebisen Thor, 17 månader, som kidnappades av sin amerikanske pappa när svenska mamman Mia tilldömdes vårdnaden? Vad gör det med ett så litet barn att vara borta från sin mamma i två månader? Och sen hamna på barnhem, pappan är på flykt. Nu verkar Mia ha fått tillbaka sin son... men detta kommer troligen för alltid att förfölja dem båda.

Och så har vi skotten i Gamla stan mot "greven" (varför kallas han inte agronomen, det är ju det han är...). Nu är exfrun anhållen misstänkt för att ha lejt någon att mörda greven. Oavsett om det är hon eller inte är de två inblandade i en riktigt smutsig vårdnadstvist (jag har läst dokumenten, det är verkligen ingen lek)... Deras två små flickor, hur mår de i dag? Pappa skjuten, mamma hos polisen.

Alla dessa barn är enbart offer. De har ingen skuld. Men det är ytterst de som blir drabbade. Visst är det tragiskt?

4 kommentarer:

Full bokhylla sa...

För att inte tala om de två pojkarna som dog i en bil i Staffanstorp i påsk...

http://www.skd.se/article/20090416/NYHETER/283292724

Rebecka Edgren Aldén sa...

Ja, usch...

Johan Ahlin sa...

Agronomens X är väl psykolog eller liknande, stackars barn med den vårdnadstvisten, nu sitter hon häktad..

Anonym sa...

Man pratar om barnens bästa i dylika situationer.
Bakom dom orden kan man dölja vad som helst.