onsdag 26 oktober 2011

Jag debatterar i Kvällsöppet

I kväll debatterar jag jämställdhet i Kvällsöppet i TV4. Individualiserad föräldraförsäkring eller inte. Ni vet vad jag tycker. Är det okej för en mamma att gå direkt tillbaka till jobbet efter förlossningen är en av de andra frågeställningarna. Kolla klockan 23!

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Intressant, om jag är vaken så tittar jag. Lycka till!

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Tack för tipset! Läste inlägget lagom till att programmet började. :-)

Anonym sa...

Glöm bara inte att vi redan HAR en individualiserad föräldraförsäkring i Sverige.

Vill man dela på något annat sätt än 50/50 måste den ena föräldern aktivt avstå dagar till den andra genom att skriva under ett papper. Den förälder som avstått kan dessutom när som helst ångra sig och ta tillbaka "sina" dagar.

Med andra ord kan ingen bli berövad på halva föräldraledigheten. Vi har allstå största möjliga valfrihet i dag, där grundprincipen är hälften var men där föräldrarna kan välja annorlunda-OM de kommer överens om det.

Det du vill göra är att snäva in valmöjligheterna och skapa mindre utrymme för familjer att skapa sig den tillvaro som passar just dem bäst.

Ytterligare en väldigt viktig aspekt -som du kanske inte tänker på-är att uttaget av föräldradagar inte är detsamma som uttag av föräldraledighet. Man har rätt att vara helt föräldraledig barnets första levnadsår utan att ta ut en krona i föräldrapenning. Får du som du vill kan det resultera i att fler kvinnor är hemma ett helt år utan inkomst-medan föräldrarna tar hälften av tiden var EFTER det. Resultat: Kvinnorna är hemma mycket längre än männen i alla fall! Fast utan pengar!

Alessandro Rose sa...

Idag är den mest glada dagen i mitt liv. Oduduwa the Great-Love-Spell Caster Lunched en Love spell på min vägnar för att återfå min ex-man med sin trollformel magi och love-encharntment spell, det fungerar för mig som magi och jag är tacksam och tacksam.
Oduduwa-krafter är effektiva över hela världen, oavsett land du är, kan Oduduwa-stava lösa alla problem bara allt han behöver är dina fotobilder och ditt efternamn och förnamn. han är begåvad och kraftfull begåvad med krafter innan de fysiska områdena. du kan kontakta honom idag för att lösa alla utmaningar du står inför idag.
Det här är några av de fall han kan lösa
* Love Magic spell för att hitta sann kärlek.
* Magic Spell älskar att gifta sig i tid och vara lycklig.,
* Love Spells, Win-Back Ex-älskare.
* Magi för framgång och marknadsföring.
* lycklig charm - BUSINESS STAR. Tillväxt i företagens ekonomi.
* avdelningar - SKYDDSHAK. Skydda dig mot kidnappningar och mördare.
* förbannelse upplösning, frihet från generation caurses.
* andlig rening. Frihet från mardröm. Frihet från "dålig dröm"
* fertilitetsmagi - Var gravid och föd ditt eget barn.

Skicka e-post för att commnicate Oduduwa för hjälp idag; ... (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)