söndag 22 augusti 2010

Go Gudrun!

Gudrun Schyman fullkomligt krossade jimmy Åkesson i dagens Agenda:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var detta inte något av Åkessons bättre framträdanden. Men Schyman är allt en riktig gaphals, där faktafelen avlöser varandra. Blir även ganska tjatigt när Schyman alltid ska mala samma frågor in till absurdum. Tror FI skulle må bra av att även ha andra frågor på dagordningen, än att enbart predika hur dåliga svenska män är.

Emma sa...

Visst var hon grym! Jimmie Åkesson var så pinsamt dåligt påläst - har inga vettiga argument, bara en massa rädsla för människor med annan hudfärg... Ibland undrar jag ändå om det är rätt att släppa fram SD i rutan - tänk om någon förvirrad människa ändå tror på det han säger? Blev nästan illammående av att lyssna på hans galenskap.

Someone sa...

Om de istället hade bjudit in någon påläst så hade gudrun inte haft en chans.

Men, det får man ju absolut inte göra! Förlöjliga feminismen, inte! För att gardera sig så har man en feminist till moderator som förhindrar och stoppar gästen i meningar.

Anonym sa...

Gudrun är påläst och en duktig retoriker. Men jag var tvungen att stänga av, jag tyckte att det blev alldeles för gapigt och rörigt. Hon skulle ha vunnit ännu mer på en vanlig samtalston. Nu såg jag ju inte allt, så kanske hon tog sig mot slutet.

Kajsa sa...

Åkesson gjorde bort sig kapitalt, medan Schyman var riktigt bra! :)

Zeb sa...

Den som tjänade mest på debatten var helt klart Åkesson. Varför? Helt enkelt därför att sd är det parti som ligger kring 4%.

Åkesson fick synas i TV. Dessutom debattera mot en motståndare som säkerligen alla hans potentiella väljare avskyr. Spelade alltså mindre roll för hans del om han framstod som seriöst påläst i feministiska frågor. Det struntar hans väljare i. Han var ute efter att mobilisera någon extra tiondel för att klara spärren.

För Schyman fanns ju motsvarande intresse. Synas i tv, debattera mot någon hennes väljare hatar.
Men Fis potential är klart lägre. Dom syns knappast på radarn utanför Södermalm.

Så därför utnämner jag Åkesson till vinnare. Inte för att han var bra, utan för att debatten överhuvudtaget blev av.