onsdag 17 november 2010

Anonymt näthat

I dag ringde en journalistvän till mig. Hon jobbar på en dagstidning, men inte i Stockholm. Hon bad mig om hjälp. För en artikel hon skulle skriva behövde hon komma i kontakt med AFA, hon skriver om en lokal sd-politiker och behövde information. Jag sa att jag skulle fråga på twitter, då allt och alla ju finns där. Jag var väl naiv, men frågade i alla fall för att hjälpa henne.

Sedan dess har jag blivit kontaktad av en massa människor - anonymt. De frågar inte varför, eller vill diskutera det jag frågade om på twitter, de öser bara ur sig en massa hat och fula ord. Flera har kontaktat mig på Facebook och flera på twitter. Och så här på bloggen (som ni kan se). En mejlade mig på jobbet och cc:ade min chef. Jag svarade direkt.

Som journalist efterlyser man ofta människor från alla möjliga läger, det betyder inte att man sympatiserar med dem. Till exempel har många tidningar och till exempel SVT följt SD i samband med valet. De journalister som gjorde de reportaget sympatiserar med största sannolikhet inte med partiet. Det ingår i journalistyrket att prata med alla sorters människor. Journalister granskar moderater, socialdemokrater, sverigedemokrater. Det är det som är journalistik. Det är det som är demokrati. Journalister pratar även med sådana som begår brott, och med dem som inte följer lagen. Det finns massor av intervjuer gjorda med dömda kriminella, med terroristorganisationer, aktivistorganisationer, militanta veganer och så vidare. Det betyder inte att journalisten sympatiserar med åsikterna.

Vad som är tydligt är att jag har väckt en grupp människor som absolut inte håller med mig. Som tycker att det är fel att granska sd-politiker. Som är oerhört hatiska och som förstås, förstås! är anonyma! Jag har alltid skrivet under mitt eget namn. Jag står för det jag skriver. Jag skriver inte elaka saker till folk, jag trakasserar inte, jag stalkar inte folk med en massa vidriga meddelande på deras facebook-sidor. Men det är sådana fega människor som nu har krupit fram under någon sten (från en sajt som tydligen heter politiskt inkorrekt). Skriv under med namn så kan vi sedan debattera. Om ni törs.

52 kommentarer:

Alex sa...

Det hade ju varit intressant om du har nämt vad personerna i fråga har skrivit om de nu var så hatiska och skrämmande. För så vitt jag vet så säger hittar du säkert på en massa.

Jag tycker du ska vakna ur din bubbla.

Anonym sa...

"Som tycker att det är fel att granska sd-politiker."

Mitt (begränsade) intryck är dock att kritiken handlar om att man tycker det är fel att journalister samarbetar med AFA.

Visst kan man intervjua och granska både AFA och självmordsbombare och terrorister med flera för att på så sätt kunna ge en så fullständig verklighetsbild man kan.

Men att journalister samarbetare med AFA, självmordsbombare och terrorister står mig fullständigt främmande.

Möjligen kan man försöka legitimera något sådant med ett resonemang som bygger på principen om att "målen hälgar medlen".

Men ett generellt och rutinmässigt samarbete med AFA förefaller ytterst motbjudande och etiskt förkastligt. Något sådant skulle i praktiken förmodligen bidra till att legitimera AFA:s verksamhet. Om inte i andras ögon så åtminstone i deras egna. Vilket därmed i praktiken innebär indirekt stödjande av just den här verksamheten, eftersom ökad självupplevd legitimitet stärker dem.

Så om det hela inte handlar om något samarbete med AFA så vore det ju lämpligt att vara tydlig med det.

viktor sa...

haha ni journalister är roliga! Ni tillhör numera begåvningsreserven. Bara tidningsdöden kunde rensa bort er snabbare. Orkar inte vänta

Hm sa...

Ditt resonemang i bloggposten är både ohederligt och oärligt eftersom du känner till vad de kan råka ut för som utsätts för AFA:s aktiviteter. De politiskt korrekta löper ingen som helst risk att skriva under eget namn men vi som har fräckheten att opponera mot mediavänstern et consortes löper risken att bli av med jobb, fackföreningstillhörighet, underkända seminarieuppsatser, IG-betyg i skolen osv. Sverige har tyvärr blivit en demokratur och det är ohederligt av dig att inte låtsas om det!

viktor sa...

Tror du inte att en massa skumma människor kommer kartlägga ditt liv nu. Vad är problemet? Du hjälper ju till att kartlägga någon annans liv.

ED sa...

Rebecka, jag vill bara säga att vi nog är en hel del som läser din blogg som är lika förskräckta som du över de kommentarer du har fått idag.
Uppenbarligen finns det dom som anser att ord som "mup", "du äcklar mig" och "din jävla sopa" är fullt normalt att kalla en annan människa. Ett flertal verkar också väldigt snabba på att dra slutsater utan någon större bakgrundsfakta.
Kom ihåg att vi är många som gillar dig och vad du skriver!
/Ellenor

Anonym sa...

jag har en van som behover komma i kontakt med nazistpartiet eftersom hon gor en undersokning av vansterpartiet

Anonym sa...

"Prata med människor från olika läger säger du"...hmm "det är en journalists uppgift" Det är ju trots allt inte intervjuer vi pratar om, det du gjorde kan ju jämställas med att man kontaktar en ultra nazistisk organisation för att få lite info om vänster- eller miljöpartister. Mycket märkligt beteende. Proffessionelt, nej. Sjukt, ja.

Anonym sa...

Du vill kartlägga politiska motståndare, det stinker stasi, securitate och gestapo om dig.

Väljer att vara anonym då mitt intryck av dig inte är positivt, Med andra ord jag vill inte ha några brandbomber eller gatstenar genom mitt sovrumsfönster.

Anonym sa...

Jag läste ditt lilla blogg-inlägg. De va ganska skrämmande måste jag endå säga. Det du skrev på twitter skulle kunna likställas med en liknande förfrågan från någon som skulle vilja göra de motsatta:

"Hej skulle någon kunna sätta mig i kontakt med någon från SMR. Vi ska undersöka en person från vänsterpartiet."

Det är två helt olika saker att intervjua någon angående deras egna förehavanden en att ta hjälp av en kriminell organisation för att kartlägga en meningsmotståndare.

Jag är öppen för att i det verkliga livet ha en diskussion med dig. Ge mig ett svar så kommer jag skicka mitt nummer till dig.

Joel Bergqvist sa...

Nej det är inte fel att granska SD politiker, men det här är som att kontakta Al-Qaida för att granska Obama. AFA är en antidemokratisk terrororganisation, det är helt sjukt att anlita dom för att hjälpa till med någon form av granskning av en politiker.

Anonym sa...

Saken är ju bara att du inte ville kontakta den kriminella organisationen AFA i syfte att intervjua dem utan i syfte att kartlägga en person från riksdagspartiet SD.

Bara så du vet det så har SD enligt uppgift kontaktat SÄPO.

Jessica sa...

Jag blir alldeles stum av att läsa de kommentarer du fått. Falska anklagelser, konspirationsteorier och avsaknad av verklighetsförankring. Långt bortom rimlighetens gräns.

Sorgligt och fegt.

Adam sa...

Jessica du får gärna berätta för oss vad de är hon har gjort då?

Vad är de för anklagelser, konspirationsteorier som hon är anklagad för?

Tror de är ganska vedertaget exakt va som har skett. (Bild om du inte har sätt den själv men de kanske är en konspiratoriskt bild: http://politisktinkorrekt.info/wp-content/uploads/2010/11/afa_journalist.jpg)

Henke sa...

Du har skitit i det blå skåpet. Bara att erkänna ditt fel. Anonyma internethatare =) Haha, du fattar ju inte att du gjort fel änns. Du behöver hjälp på nått vis. Du kanske ska tala om för din "vän" att hon kan göra sin egen research, så kanske hon kan hjälpa till med att återskapa tron på journalister. Stackars förtappade dumsnut.

Anonym sa...

De svar du fått på detta inlägg verkar mycket förnuftiga! Ska med intresse se hur du bemöter jämförelsen att "kontakta nazister för att kartlägga vänsterpolitiker".Skulle det kännas journalistiskt mer fel?? AFA är det närmaste fascister vi kan komma i Sverige! Dessa misshandlar och förföljer de med i deras ögon fel åsikter!! Jag är anonym pga att jag inte heller vill ha stenar kastade genom mina fönster!

Anonym sa...

Jag undrar om det ens är lönt att skriva till Rebecka,,, jag tror nämligen inte att du har intelligens eller förstånd nog att lyssna på folk som har en annan mening än du eller att i det här fallet ens fatta vad du gjort fel. Männsikor som du som är de som är riktigt farliga för Sverige idag. Det är skrämmande att det inte finns några kompetenskrav på journalister och att det finns så många tappade människor som läser din blogg och tycker den är bra. Detta gör mig genuint upprörd och får mig att undra mycket hur det står till med allmänbildningen och intelligensen i vårat avlånga land. Dock visar kommentarerna här på att folk som kanske i normala fall läst din blogg och avfärdat den som trams nu fått nog när du blivit kriminell och svarar emot dig. Det ger hopp!

SolGuru sa...

Du vill ta hjälp av en organisation vars koncept är att kartlägga och misshandla människor - till att kartlägga en person! Bland de som reagerar finns garanterat ett icke föraktligt antal som varit utsatta för våld, eller åtminstone hot, genom åren.

Naturligtvis ska de inte sitta och hota dig för det, om det här nu verkligen handlar om omdömeslöshet snarare än faktisk sympati och samarbete. Men det är riktigt dåligt av dig ändå.

Problemet här är att du sitter och ber ett gäng galningar som har som livsstil att trakassera folk om hjälp med att kartlägga en politiker. Att folk uppför sig illa på nätet är tråkigt det med, men inte på långt när lika problematiskt.

SolGuru sa...

Och vem i hela friden vill skriva under namn till en person som tänker inleda kontakter med (en för övrigt helt anonym) organisation som "Antifascistisk Aktion"? Det vore ju liktydigt med att inbjuda till hot och misshandel av sig själv. Tänk innan du skriver, snälla, lilla du.

Anonym sa...

Jag är inte Sverigedemokrat men däremot demokrat. Som demokrat samarbetar man inte med terrorister. Och ja, AFA är terrorister. En organisation som med våld och hot försöker påverka politiskt. Du borde faktiskt skämmas.

Anonym sa...

hej! Jag skulle vilja få lite info om vänstervridna journalister, någon som vet någon högerextrem organisation som kartlägger dessa och kan hjälpa mig?

Marc sa...

Kan bara instämma med de flesta kommentatorer här. Att ta hjälp av AFA i en kartläggning av en politisk motståndare känns rent urt sagt förkastligt. Betänk att AFA innan de hade SD som primär måltavla jagat kristdemokrater, bekämpat polisen och ställt till med en massa annat elände. Dessa ska du bidraga till att sätta in i nån slags personövervakning av politiska företrädare för ett folkvalt parti?

Angelika sa...

I sak håller jag med flera av kommentatorerna här, det är helt ologiskt att kontakta AFA för att få hjälp med info om SD, eller rättare sagt, en lokal SD-politiker. Varför inte kontakta den lokale SD-politikern direkt?

Att din kompis inte arbetar på en stockholmstidning har väl inte med saken att göra, hon har väl tillgång till nätet ändå?

En annan sak, ni som gillar att kasta en massa skit och spy ut hat på nätet, det stänker tillbaka på er.

viktor sa...

hoppas du har begått ett brtott och åker dit för det. Om du inte fattar att kontakt med afa för att granska en sdpolitiker är underligt så är du väldigt väldigt dum. Det är som att kontakta ett nazistorganisation typ nationaldemokraterna för att granska lars ohly. Känns inte det fel? För dig gör det nog inte det.

enligt O sa...

Rebecka! Här har du anledningen till att min blogg numera fokuserar nästan uteslutande om litteratur. Så många otrevliga kommentarer och rena hot som kom från anonyma personer, ibland fanns ett manligt förnamn, men aldrig någon länk. Även dessa är självklart fega människor som inte vågar stå för sin sak. Länkas de någonstans ifrån eller till för den delen är det politiskt inkorrekt det handlar om. Gemensamt, förutom de extrema åsikterna och den otrevliga tonen, är en total oförmåga att se någon annans parti, förstå det extrema i de egna åsikterna. Inte sällan har skribenterna dessutom svårt att argumentera utan att använda påhopp och stavning samt språk visar tydliga brister.

Vet inte riktigt om det är skratta eller gråta som gäller, men patetiskt är det helt klart. Stå på dig!

ED sa...

För er som gillar Rebecka och precis som jag har följt denna kommentar-bombning av hennes blogg så rekommenderar jag att ni går in på hemsidan för politiskt inkorrekt (http://politisktinkorrekt.info/). Läs framförallt de "intressanta" artiklarna på krönikör och opinion. Säger en hel del om vilka det är som har kommenterat de senaste dagarna. Man kan bli mörkrädd för mindre.

(Och nej, alla ni som kommenterar, det ska inte tolkas som om att jag sympatiserar med AFA).

JohannaV sa...

Till ED,

Jag gillar inte heller alla kommentarer på PI. Men jag skulle inte ta det som inteckning till att inte lyssna på människor för att de varit inne på en sida där det finns ett antal plumpa debattörer. Jag kan bara säga att du gör det mycket mycket lätt för dig.

JohannaV sa...

Till Rebecka,

Ursäkta att jag råkade skriva fel namn i inlägget här ovan.

JohannaV sa...

Till O,

Du vet mycket väl varför vi kritiserar Rebecka. Varför låtsas du som om debatten handlar om något annat.

Och, om du stör dig på felstavningar och dylikt hos de kommentatorer du inte gillat, kan du sätta dig en stund och ta in det faktum att flera som kommenterat här faktiskt lever under hot? Från AFA och andra fascistiska grupperingar.

Det kanske kan ge en liten liten förklaring till det något onyanserade språket hos ett fåtal av kommentatorerna, eller hur?

MÖRKRÄDD sa...

Skrämmande att du som en vuxen människa inte själv kan inse VAD det var du frågade efter och att det var fel?
Vänsterfolk kan tydligen göra precis vad de vill, allt är rättfärdigat. Ni är som fanatiska religiösa..

Det du frågade efter var hjälp från en Terror-Organisation som är välkänd för att både hota och misshandla människor, enbart för deras åsikter.
Som att anställa Nazister för att förfölja Judar.

Denna organisation ville du ha hjälp av för att kartlägga en annan människa, enbart för att han har en annan politiskt åsikt än dig?

Man kan jämställa det med att hyra in VAM för att förfölja en Vänsterpolitiker.

SER DU INTE ATT DU GÖR FEL???

Vad är det för fel på dig? Är det så här Vänsterextremister beter sig?

Jag blir rädd när jag läser vad du är beredd att göra, bara för att någon har en annan åsikt än dig..

Man blir nästan lite ledsen när man inser att du verkligen inte fattar vad du håller på med, trots att folk försöker påpeka detta..

JohannaV sa...

Jag skrev ett längre förklarande och med tanke på omständigheterna ett ganska vänligt inlägg till Rebecka (tyvärr med fel namn) strax innan jag skrev till O och ED.

Av någon anledning har det inlägget försvunnit/eller tagits bort.

Jag orkar inte skriva om det (och riskera att det inte kommer upp) utan ber bara Rebecka på nytt att hon ska ta till sig den kritik hon har fått här. Det finns grupper man inte leker med, det vet varje seriös granskande journalist (som sd ser jag gärna den typen av journalistik som omväxling).

Jag hoppas att slippa läsa twitter i fortsättningen där Rebecka efterfrågar kontakter med AFA eller NSF (nationalsocialistisk front.

Med vänlig hälsning

JohannaV

Låt höra här på bloggen om du vill ta kontakt med mig så ger jag min e-adress.

enligt O sa...

Johanna V, det ursäktar inte de kommentarer som inte bara lämnas här, utan som ED påpekar, även på PI, som jag också tycker är en helt fruktansvärd och dessutom rejält oseriös sida. Om SD-anhängare ska få det bemötande de söker måste de/ni lära sig/er att debattera på ett mer nyanserat och genomtänkt sätt. De anhängare som nu väller in här visar bara på okunnighet.

Rebecka! Tyvärr verkar anhängare till vårt nyaste riksdagsparti sky få medel när det gäller att sätta dit de personer som de anser ha fel.

ED sa...

Eftersom O säkert kommer att få kommentarer om detta, här är några exempel på vad jag anser är oseriösa kommentarer= "För så vitt jag vet så säger hittar du säkert på en massa."-"jag tror nämligen inte att du har intelligens eller förstånd nog att lyssna på folk som har en annan mening..."-"haha ni journalister är roliga! Ni tillhör numera begåvningsreserven" - "Proffessionelt, nej. Sjukt, ja." - "Du vill kartlägga politiska motståndare, det stinker stasi, securitate och gestapo om dig."

Och, nej det betyder inte att jag anser att man har rätt att förfölja en politiker eller att jag sympatiserar med AFA... MEN jag vill påpeka att Rebecka ALDRIG i sin blogg har sagt att kontakten med AFA handlade om ett samarbete eller att förfölja eller kartlägga en politiker. Ordvalet i twitter var definitivt olyckligt och lite skrämmande och kan tolkas på ett flertal sätt. Men det ger inte läsarna på PI tolkningsföreträde! Endast ett fåtal här verkar dock vara speciellt intresserade av att veta Rebeckas egentliga anledning eller syfte. Det tycker i alla fall jag är en oseriös debatt.

JohannaV sa...

Snälla O,

Ja det är plumpa kommentarer på PI. Jag tycker också illa om dem.

PI är en omodererad sida och en av Sveriges mest lästa. Det kanske kan förklara att diverse vänsterpartister, socialdemokrater, nazister, nationaldemokrater, miljöpartister, moderater, islamister, sverigedemokrater m.fl. ibland lämnar kommentarer som får en sverigedemokrat som jag att blygas.

MEN

Vad har det med det fruktansvärt omoraliska beteende som Rebecka uppvisat? Är hennes beteende mindre klandervärt för att hon på PI blivit utsatt för föga smickrande kommentarer (som jag tar avstånd ifrån). Här på hennes egen sida tycker jag kritiken varit tämligen mild, med undantag av några få inlägg.

Snälla O, jag förstår att du gillar Rebecka och hennes blogg och att du nu blir upprörd och vill försvara henne. Det är naturligt. Men låt inte dina positiva känslor för henne få dig att tappa omdömet. Vad Rebecka har gjort är oförlåtligt med tanke på hotbilden mot sverigedemokrater.

Och det är denna hotbild, som även jag lever under, som gör att jag väljer en signatur när jag skriver vissa inlägg på nätet. Eftersom själv är en del av hotbilden när hon samarbetar med AFA kan jag tyvärr inte sätta ut mitt fulla namn.

Är det verkligen så svårt att få förståelse för det?

Anonym sa...

enligt O,

Man behöver inte vara för SD för att vara emot samarbete med AFA. Tänk större.

enligt O sa...

Anonym, nej du har rätt man behöver definitivt inte vara för SD för att man är mot AFA.

JohannaV, mina åsikter om PI och SD handlar inte om att jag skulle tycka om Rebecka, även om hon är en både kunnig och trevlig person. Det handlar istället om de plumpa kommentarer som ED refererar till, och väldigt många liknande som även jag fick på min gamla blogg. Blandade med en hel hot om hur det skulle bli för mig när SD kom till makten. Jag vänder mig även emot den besserwisser- och lilla-gumman-attityd som även du använder. Tråkigt sätt att debattera. Eller kanske jag ska börja kalla dig kära lilla Johanna också?!

Angående PI och anhängare till SD, så är det ett helt annat debattklimat kring dessa än det är på bloggar skrivna av personer med andra politiska åsikter. Det krävs en hel del rensning i de egna leden för att sk SD-debattörer ska kunna tas på allvar. Och då handlar det inte bara om den taskiga människosyn som partiet står för.

MÖRKRÄDD sa...

Enligt O:
Ger detta henne rätt att försöka anlita AFA för att förfölja en SD-medarbetare?

Inga kommentarer i Världen kan jämföras med det och det är skrämmande att ni inte inser detta..

Det är ett direkt hot om våld som dessutom antagligen genomförs också. Det KAN man inte bortförklara med "olyckligt ordval" eller liknande.

Hur skulle hon må om nu denna AFA kontakt ledde fram till att denna SDare förföljdes och skadades?
Det vi är rädda för är att hon antagligen skulle gilla detta då hon ger sig på kommentarerna istället för att ordentligt ta avstånd från AFA och deras våldshandlingar..

Så en fråga kan vara på sin plats:

Skulle hon utan problem kunna anlita folk från NSF för att förfölja och kartlägga en Politiker med Judisk bakgrund?

OM hon inte skulle göra det så är det alltså endast SD-Medarbetare som förtjänar detta?

Det hon gjort är ju att räkna som "Anstiftan till misshandel". Förstår hon inte detta??

Hoppas att SÄPO förklarar en del för henne då ärendet genom Riksdagen och SD är anmält dit..

JohannaV sa...

Till O (för sista gången),

Jag är ledsen över att du uppfattade det som besser-wisseraktigt att skriva "Snälla O". Det var inte min mening. Jag trodde att du skulle uppfatta den förtvivlan som ligger bakom mitt och andras inlägg här: att Rebecka och ET och du inte inser det skrämmande i Rebeckas agerande.

Det gör min verklighet mindre trygg. Kan du därmed försöka förstå mig, och inte märka ord?

Jag tror mycket väl du märkte andemeningen i mitt förra inlägg: Att det inte ligger någon motsägelse i att man kan uppskatta en person väldigt mycket OCH samtidigt ta avstånd från enskilda olämpliga handlingar från denna person.

Vad Rebecka gjorde är inte olagligt. Däremot omoraliskt. Det är det enda jag vill säga.

365 sa...

Att skriva att man söker AFA-folk för granskning av SD-politiker är ungefär lika smidigt som att söka samband med muslimska extremister för att granska Israel.
Det är väl där felet som jag ser det ligger. Även att granskande journalister (om du nu tillhör den fallangen och inte vänstersvängen såklart) samarbetar med en vänsterorganisation för att granska högerpartier.

Adam sa...

Till O,

Det du inte verkar förstå eller vilja förstå är att SD anhängare är inte dom enda som befinner sig på PI. Utan ger dem all skuld för va som skrivs där i olika kommentarer.

Samt du verkar inte heller kunna förstå va de folk är arga på utan försöker bortförkla de igenom att ta upp vad andra gör istället.

Samt ni verkar va helt oförstående inför hoten som finns mot personer som stödjer SD med kommentarer som liknar denna: "Dom vågar inte gå ut med sina egna namn".

Då ska jag förklara de för dig en sista gång. Gör man de så kan man bli av med jobb/betyg, bli misshandlad, få saker inkastade igenom rutor på sitt hem, bli utkastad från facket, bli av med sin vänskapskrets samt tydligen bli försakad av sin egen Mor. Men jag förstår att ni blundar för detta extremt odemokratiska beteende.

Anonym sa...

Lika absurt som att efterlysa nazister som kan kartlägga Socialdemokraterna.

SolGuru sa...

Alltså, hur svårt är det att förklara vad i hela friden du menar med att du, eller förlåt, din "journalistkollega," vill ha kontakt med AFA för att diskutera kartläggning av en Stockholms-Sverigedemokrat? Eftersom alla näthatare nu så fullständigt missförstått dina alltigenom goda avsikter, och du så tydligt tagit avstånd från... Nej, just det, det hade du inte gjort. Men ändå: förklara vad du höll på med så försvinner rimligen näthatarna. I varje fall alla utom de rena dårarna, men dem lär du få dras med tills korna kommer hem.

Anonym sa...

Har känt mig mkt illa till mods av ditt handlande. /svensk demokrat

David sa...

Du tillhör ett skikt som inget har att förlora på ditt politiska engagemang. Att du vill använda en fascistisk våldsorganisation som AFA för att kartlägga en enskild sverigedemokrat är käpprätt åt helvete. Du vet exakt med vilka medel afa använder sig av för att tysta meningsmotståndare för att sedan önska namnen på de som kritiserade ditt tilltag. Förstår du verkligen inte?

Anonym sa...

Jävla skämt du är, vakna upp ur din svartskalle älskande koma din fitta

SolGuru sa...

Anonym:

Håll käften. Jag skulle gärna vilja se ett seriöst svar från "Skriet från kärnfamiljen", om det finns något, och den där sortens skit ökar inte direkt sannolikheten.

Viktor sa...

Hej! Kan du svara någon av kommentarerna eller börjar du inse att du varit ute och cyklat lite grann? Vi väntar på ditt svar...

Anonym sa...

Allvarligt, hur många av er har kollat från början till slutet i den här historien? Det är ju för i jösse namn inte Rebecka som ska kartlägga någon sverigedemokrat med hjälp av Afa, varför tror ni det? Hon ville hjälpa en journalistkollega till en KONTAKT med Afa (som mycket riktigt är en mycket tveksam organisation), sen är det ju avslutat för hennes del.

Men så här är det alltid. En flock hetsande blodhundar som hugger på vad som helst, utan att använda huvudet, utan att kolla källor och ursprung.

Lär er åtminstone argumentera hederligt, även om era åsikter är åt pipan.

/Cruella

JohannaV sa...

Cruella,

Medhjälp till brott bedöms ibland lika hårt som den som utför brottet.

Vad Rebecka gjorde var inte olagligt. Men omoraliskt. Och att hjälpa en kollega handla omoraliskt ÄR omoraliskt i sig.

cruella sa...

JohannaV: Ledsen, men som moralens väktare har du ganska låg trovärdighet i och med att du ursäktar förfärliga påhopp och hatiska tillmälen från dina partikamrater.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SolGuru sa...

Cruella:

Förstår fortfarande inte hur larviga, om än otrevliga, kommentarer är värre än att sitta och gnugga axel med organisationer vars enda funktion är att hota och skada människor. Just att du inte verkar begripa det gör även din trovärdighet obefintlig.

Än en gång: hur svårt är det att förklara vad poängen med det här var? Det är lätt att fokusera på att idioter skriver otrevligheter (nähä - på internet?) och bara slå ifrån sig, men det vore faktiskt nästan lika lätt att bara förklara vad det är alla har missförstått och säga vad själva poängen med det här knäppa tilltaget var.