torsdag 21 oktober 2010

La Clique

Jag har varit en usel bloggare på sista tiden. Kan bara förklara det med att jag haft mycket på jobbet, mycket i livet överhuvudtaget och inte så där jättestor lust – trots en massa roliga och intressanta debatter värda att kommentera och tycka till om.

Jag har egentligen inte tid att blogga nu heller, så i stället ska ni få en liten film att titta på. Helt fantastiska, skickliga, charmiga Ursula Martinez från showen La Clique (tack till mina medarbetare som visade mig den):Det här är vad jag skulle vilja kalla feminism i praktiken. Vad tycker ni?

12 kommentarer:

Johan sa...

"Det här är vad jag skulle vilja kalla feminism i praktiken"

Hur menar du då?

Rebecka Edgren Aldén sa...

Visste att frågan skulle komma ;-) Måste ju få igång er! Av flera skäl. Hon leker med förväntningar och könsroller, beter sig som många män gör. Hon vågar vara ful - även om hon inte är det, men hon grimaserar och skojar med oss. Det är inget sexuellt. Hon är befriande bekväm i sin kropp och man känner sig trygg när man tittar, hon är inte exploaterad eller utsatt - trots sin nakenhet. Hon känns verkligen inte som ett objekt. Tja, kanske inte världens bästa förklaring, men jag som kvinna blir peppad av att se henne. Vad tyckte du?

Cecilia N sa...

Å tack!

Jag såg den här filmen för några år sen på youtube, men sen plockades den bort. Det var väl nån som tog anstöt av att det var så mycket hud ...

Jag gillar verkligen det här numret. Hon strippar inte, hon trollar. Med konsekvenser. Och hon står för det och som du säger: hon är trygg och bekväm i sin kropp.

Och tajmingen ihop med musiken är fantastisk.

Jag tänker på det här numret då och då och fnissar för mig själv.

Amber sa...

Som gammal Grupp 8 kanske jag borde säga "nämen vet du vad...", men jag tycker nog som du. Läckert, uppkäftigt och något omskakande.

Bella sa...

Förstår inte riktigt poängen. Men skulle jubla om en karl gjorde detsamma!

Anna sa...

Hmm att vara trygg och bekväm i sin kropp och våga underhålla andra kan ju även associeras med självkänsla, självfötroende, inre frid, mental balans, kärlek till livet och hälsa i största allmänhet. Oavsett kön.
Visst händer det att man hör talas om dessa begrepp och värden när feminism och jämnställdhet diskuteras.
Men nog är det väl långt mycket vanligare att man pratar om att dela lika, kvotera, göra karriär och tjäna pengar och få hög pension. Och om det är ovanstående tillstånd och känslor man egentligen villa uppnå genom att dela lika och göra karriär så kan det helt klart krävas en tydligare kommunikation kring detta.

Vonkis sa...

Men gudars så bra den var!
Tänkt mycket på hennes minspel i början, att precis så där brukar ju manliga magiker hålla på och fjanta sig också :-)

Underbart nummer helt enkelt.

Ellen sa...

Att kunna stå helt naken på en scen i högklackat, med en så snygg kropp - och ändå inte vara ett objekt eller sexig, det är en konst. Jag tycker att det är sjukt coolt och har nog aldrig sett en kvinna så fri från att vara objektifierad, trots att hon står naken framför så många människor, varav många är män.

Grannfrun sa...

Jag håller med: fantastiskt. Naken, men ändå inte.

Anonym sa...

Är hon inte sexig? Måhända tycker inte alla kvinnor att hon är sexig men nog finns det män som tycker hon är sexig i det här klippet.

Anonym sa...

Anonym: Rebecka säger "det är inget sexuellt" det behöver inte innebära att kvinnan inte är sexig.

Du kan vara sexig utan att vara sexuell.

Hanna sa...

Senaste kommentaren var från mig, datorn ville inte som jag.