onsdag 17 juni 2009

Feminist, ja visst – igen


Igen och igen och igen... Det behövs sägas massor av gånger. Belinda Olsson har så rätt. Vi är så otroligt historielösa. Förstår inte hur det kunde bli så många som avsa sig feminismen. Ett utslag av bortskämdhet, kanske?

Så här skriver Belinda i Aftonbladet i dag:

"Så jag beklagar att det i dag är helt rätt att lägga sig i nischen ickefeminist. Beklagar att folk tror att som feminist måste man ingå i ett led och per automatik hata porr eller se barn som hot mot frigörelse. Beklagar att fler inte vill hylla sitt arv eller sin framtid för den delen."

Ann Söderlund. Vill ge dig en eloge också. Ju fler som offentligt försvarar feminismen desto bättre! Jag är på din sida!

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Jag håller med dig helt och hållet. Tyvärr är det väl lite som med användningen av kondom (ursäkta liknelsen ;.)) för att inte sprida könssjukdomar - man måste upplysa hela tiden för att det inte ska förvinna ut i världsrymden!

KaosJenny sa...

Feminist, javisst.. Alla dagar

Anonym sa...

Åh så dumt! Man ska alltså tydligen vara feminist på grund av någon slags arv. Jag själv är humanist eftersom jag som kvinna vägrar att delta i någon slags offerältande som i princip alla feminister sysslar med. Det finns faktiskt fortfarande bittra sådana som ältar kvinnors rösträtt (!). Jag menar att vad som hände för nästan 100 år sedan liksom är överspelat idag eller ska vi prisa Mao ocg ångmaskinen oclså idag?
För det andra har jag slutgiltigt insett att killar och tjejer är olika, det insåg jag efter födelsen av mina fyra barn (två an varje) där de från dag ett betedde sig olika pga vilket kön de tillhör. Jag såg förresten på ett TV-program nu i veckan där forksare funnit att kvinnor med hög andel manligt könshormon presterar bättre vid matematiska test än andra kvinnor. Hur skulle det vara möjligt om amn tror att könet uppstår ihop med ens omgivning? Nä, ni borde sluta älta hur synd det är om er och istället se lite mer på bildande TV-program där folk inte bara tycker utan där saker och ting är förankrat i forskning.