onsdag 22 september 2010

En rasist är en rasist


Ann-Charlotte Marteus har gjort det igen. Satt ord på det jag har känt sedan valet i söndags. SD är ett rasistparti och de som röstar på SD är rasister. Det är inget missnöjesparti som NyD - det är ett rasistiskt parti. Ingen kan påstå att de inte visste det, att de missat SD:s rasistbudskap.

Så här skriver hon:

"Men rimligen röstar människor på SD för att de attraheras av det rasistiska tilltalet, som inte går att missa.
Om vi i den svenska debatten väljer att blunda för att SD:s framgångar beror på att somliga svenskar är rasister, eller gillar rasism, är det illa. För då måste politiker och opinionsbildare försöka hitta mer "svenska", aptitliga förklaringar. Till exempel: SD:are är bara "oroade över samhällsutvecklingen" och "den misslyckade integrationspolitiken". Ah, vad är väl svenskare, och finare, än djupt samhällsengagemang?"

Precis! Läs hela här!

DN skriver i dag:

"Jimmie Åkesson och kretsen kring honom har lyckats göra en svensk blandning av denna europeiska brygd. Sverigedemokraternas kärnbudskap är främlingsfientligt, men partiet försöker låta som om det enbart vill bygga vidare på det svenska folkhemmet. Det är skickligt och obehagligt."

Läs också Hanne Kjöllers artikel Vad kostar en man i DN.

Det är superviktigt nu att vi inte tar över SD:s retorik. Att vi inte glömmer att de är rasister med ett nazistiskt förflutet. Glöm aldrig!

En rasist är en rasist.

5 kommentarer:

enligt O sa...

Obehagligt helt klart och tyvärr ganska skickligt, men att någon missat SD:s rasistiska budskap är väldigt märkligt.

JiPe sa...

Vox Populi - folkets röst. Politikerna och "analytikerna" glömmer att det är folket som styr i demokratier. Har 5,7% av de röstberättigade röstat på SD så är det bara att respektera det. Vem har klagat på att Vänsterpartiet Kommunisterna suttit i riksdagen i en herrans massa år? Var var demonstrationerna då?

Anonym sa...

Media har aldrig kunnat visa ett enda samtida konkret bevis på att SD som helhet är ett rasistiskt parti eller att deras partiprogram innehåller rasistiska skrivningar eller ens implicerar en rasistisk politik.

Det finns inte heller någon forskare från någon statsvetenskaplig akademisk institution i Sverige som framfört något sådant bevis eller ens i ett medialt sammanhang hävdat att SD är rasistiskt.

Men svensk politik har aldrig satt ärlighet, kunskap och nyanser främst. Makten går före.

Anonym sa...

Jag är för invandring men visst kan jag anser att man borde minska antalet män i samhället, dels genom att bara ta emot kvinnliga invandrare dels genom att ge ekonomiske incitament att abortera pojkfoster.

Ett samhälle bestående av 2/3 kvinnor och 1/3 män skulle vara mycket bättre för alla parter.

Johan sa...

Till anonym: Jag som man tycker att alla män borde termineras såsom ogräs, oavsett ålder, då kommer ALLT bli så bra.... =)