onsdag 22 september 2010

Bokmässan!

Nu har jag nästan packat klart. 7.20 kommer taxin i morgon bitti. Det är dags för bokmässan! Jag är där till lördag dag och har inga förpliktelser annat än att ta lite bilder till min tidning.

Om det är några av er läsare som är där så blir jag jätteglad om ni kommer fram och säger hej (om ni känner igen mig förstås)!

Vi ses - på bokmässan eller här på bloggen!

6 kommentarer:

Mård sa...

Din blogg har fått en award av mig, mest för att du skriver så inspirerande och bra. Motiveringen finns i min blogg.

Rickard sa...

Jag kommer mer än gärna och säger hej. Finns du i någon monter eller flyter du runt lite planlöst?

Anonym sa...

Har inget med bokmässan att göra, men jag är inte så bevandrad i detta med att kommentera bloggar...

Har precis läst ut Skriet från kärnfamiljen och hela läsningen har varit ett stort nöje, jag rekommenderar den till vänner och arbetskamrater och skriver om den i varje statusuppdatering på FB. Blev väldigt positivt överraskad över att läsa en hel bok i ämnet utan att bli förbannad utan bara glad och inspirerad att predika budskapet till omgivningen.

MEN!? Så kommer dråpslaget på sista sidan (tack och lov för info om bloggen så jag får skrika ut ilskan direkt ;) ) Hur kan ni skriva att vårdnadsbidraget är en kvinnofälla!? Att vårdnadsbidraget innebär att pappor måste jobba mer!? I vilken kommun erbjuds vårdnadsbidraget endast till mammor? Inte min iaf!

Min MAN är hemma med vårdnadsbidrag och jag känner bara en familj till som utnyttjat det och även där är det en PAPPA som plockat ut det. Inte nog med att bidraget inte alls är exklusivt för kvinnor, det kan också delas 50/50.

Vårdnadsbidraget är ingen fälla, det är en möjlighet för oss som vill vara hemma länge med våra barn! Att ta för givet att det bara är mammor som vill det känns inte så fräscht... Och rimmar illa med resten av boken.

Så: tack för en grymt bra bok, men blä för sågningen av vårdnadsbidraget som en kvinnofälla!

/Linda

cruella sa...

Linda, om du kollar längre än din egen bekantskapskrets ska du se att vårdnadsbidraget mest tas ut av kvinnor. Och värst är det i invandrartäta områden där uttaget av vårdnadsbidrag innebär att även äldre barn som har stort behov av förskola inte minst för språkets skull tas hem - eftersom mamma ändå är hemma med det yngra barnet.

Det är rätt som du skriver att vårdnadsbidraget är jämställt i administrativ mening - precis som föräldraförsäkringen. Men någonting i samhället gör att uttaget blir ojämnt till kvinnors nackdel, och då bör man fundera ett varv extra. Varför är det så svårt att lyfta blicken över sin egen personliga horisont i de här frågorna?

Anonym sa...

cruella: Jag har inga problem med att lyfta blicken och självklart är jag medveten om att det främst är kvinnor som tar ut bidraget. MEN jag blir arg när en så i övrigt vettig bok avslutas med att man tar för givet att vårdnadsbidrag endast är något för mammor. DET blev jag uppretad över.

Det är skillnad att skriva om de problem som uppstått i och med vårdnadsbidraget och att skriva att bidraget i sig är en kvinnofälla.

/Linda

Rebecka Edgren Aldén sa...

Mård - fantastiskt! Vad fint! Tack!
Rickard - vad synd! Glömde kolla här i bloggen under mässtiden. Hoppas det blir en annan gång!
Anonym - kul att du gillade boken! Tack för fina ord. Är vårdnadsbidraget en kvinnofälla? Som det ser ut nu i samhället så tror jag absolut att det är det. Det är cirka 92 procent kvinnor som tar ut vårdnadsbidraget. Väldigt få män. Jag måste nog svara dig ordentligt i ett eget inlägg. Håll utkik!