tisdag 30 augusti 2011

Feministhat och viljan att vara en riktig man

Läser en intressant artikel i DN som visar på sambandet mellan högerextremismen och feministhatet.

Saxat ur artikeln:

"Jakten på att bli en ”riktig man” förenar Anders Behring Breivik och andra högerextremister. Det hävdar maskulinitetsforskaren Michael Kimmel, som har intervjuat flera tidigare svenska nynazister, bland andra polismördaren Jackie Arklöv.

Fem år av intervjuer med nynazister i USA och Sverige, både aktiva och avhoppande, lägger grunden till analysen som görs av Michael Kimmel, sociolog och maskulinitetsforskare på Stony Brooks universitet i New York.

För att förstå terrordåd som Anders Behring Breiviks eller Oklahoma-bombaren Timothy McVeighs måste man också förstå kön, menar Kimmel.

– De högerextrema tycker att maskuliniteten är något som har tagits ifrån dem och getts till andra. Och nu ska den återfås, säger han."

Och:

"Norske attentatsmannen Anders Behring Breivik visar likaså en tydlig machosträvan, men han är mer ideologisk än Arklöv. I synnerhet hans 1500-sidiga manifest som Kimmel beskriver som ett ”tätt buskage av ideologiskt material”.

– Breivik ser feminismen som ett stort problem, att samhällets utveckling har vänt saker på ända. Att mannen har blivit underlägsen kvinnan."

Det paradoxala med högerextremismen är att de ofta säger att de står på kvinnornas sida, jag vet inte hur många gånger jag har hört att de ska rädda "oss" från gruppvåldtäkter och hedersförtryck. De pratar om vilken vidrig kvinnosyn "invandrarmännen" har. Samtidigt är de superkonservativa, ofta mot abort, mot skilsmässor, mot homoäktenskap, tycker att mannen är familjens överhuvud, att män och kvinnor är så olika och därför ska ha olika roller...

Det går inte riktigt ihop...

Läs hela artikeln i DN här!


11 kommentarer:

Anna sa...

Det är verkligen inte logiskt, men vad annat är att vänta av någon/några som bara hetsar varandra på nätet.

cruella sa...

Galet men inte alls någon nyhet. Tre områden i debatten får stollarna att löpa amok: invandring, feminism och Israel-Palestina-konflikten. Prostitutionsfrågan också i någon mån, men den hänger ihop med feminism och jämställdhet.

Kul att du skriver igen och kul med nytt jobb!

Someone sa...

Så du tror på vad en manshatisk feminist säger? Tragiskt, visar på att feminism inte är något annat än ryggdunk. Inte någon fakta där inte.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Someone - vad är det du inte tror på? Det stod ju uttryckligen i Breiviks manifest att han tyckte att samhället hade feminiserat samhället och att han var emot feminism och för ett patriarkat. Vad är det du inte tror på?

Someone sa...

En feministisk manshatare säger att antifeminism är likamed att vara terrorist. Du tycker inte det är lite bias i hela skiten eller?
Notera också att feministen inte tar med orsaken till problemet, att dessa män inte har några manliga förebilder, på grund av att feminismen tagit bort dem ur deras liv.

De har inga fäder, för feminismen gjort det möjligt för kvinnor att manövrera ut fäderna ur deras och barnens liv otroligt lätt. De har inga manliga förebilder i förskola/skola, ty, alla män om jobbar i den sektorn är pedofiler, och således jobbar inga män där. Och feminismen skjuter bredsida på hela manligheten, att vara män är att vara dålig, att vara män är att vara våldtäktsman, kvinnorförtryckare, osv osv, endast på basis av sitt kön.


Så feminismen ligger bakom dessa extremister, inte antifeminism.

cruella sa...

Som sagt var.

Someone sa...

cruella: Vet redan att ni feministernh ellre 'diskuterar' med ad hominem istället för med fakta. :)

Men varför bry sig om fakta när det är lättare att kalla för kvinnohatande terrorister?

Rebecka Edgren Aldén sa...

Men snälla Someone, är det feministerna som har gjort männen faderslösa? Tror du att svenska barn har MINDRE kontakt med sina barn i andra, mer patriarkala länder? Män har blivit bättre och mer närvarande fäder, mycket beroende på att feminister har kämpat för delat föräldraskap. Och tror du verkligen att våldtäktsmännen blev våldtäktsmän på grund av feministerna? Det verkar ju inte klokt! Fanns inte våldtäkter innan feministerna "tog över makten över det svenska samhället"?

cruella sa...

Someone, jag fattar inte ens vad du pratar om för fakta eller brist på. För mig är du en typisk representant för just den mobb som går igång på vissa ämnen på nätet. Se min första kommentar. Jag undrar vilka ni är i verkliga livet och om ni maskerar era sörjiga idéer där.

Someone sa...

Som sagt och bevisat återigen. Feminister har inget som helst intresse att diskutera fakta, ty, deras ideologi har ingen sådan. Istället blir det diskussion om person, om en på en väldigt dålig nivå.

Someone sa...

Rebecka Edgren Aldén:

Feminister har endast gjort det lättare för mammor att ta bort pappan ur barnens liv. Mammor får 95% av enskild vårdnad. Det talar väldigt mycket på vad feministerna vill. Hela det feministiska rättssystemet är uppbyggt på att kvinnor aldrig ljuger. Vill du att farsan inte ska vara med? Anmäl honom för våldtäkt eller kvinnomisshandel så är saken biff.


Ja, våldtäktsmannen blev våldtäktsman iom feminismen. Ty feminismen har helt omdefinierat vad våldtäkt är. Nu handlar det endast om vad kvinnan tycker. Anser hon sig våldtagen? Då är hon det. Ångrar hon ett one night stand? Det är våldtäkt.


Feminister har aldrig någonsin kämpat för mäns och fäders rättigheter.