onsdag 16 september 2009

"Synd om svenska män"

Det tycker Anna Anka. Läste ni i Aftonbladet i dag?

"Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."

Åh, vad jag inte är avundsjuk på Anna Anka. Och det trots att hon "skrattar hela vägen till banken". Vem vill ha ett sådant liv? Tvingas hänga på ett hotellrum fast hon inte vill, suga av sin make, fast hon inte vill?

Martin Söderström skriver i sin tv-krönika om äcklet han känner (och jag håller med):

"Men priset för ett vältrande i lyx är högre ändå, om man betänker att man i gengäld blir ett liveget kuttersmycke, en avmagrad och ensam sällskapsdam som finns där enbart för att komplettera makens övriga egendomar. Det är den aspekten av ”Svenska Hollywoodfruar” som gör mig nästan gråtfärdig. Efteråt är jag illa berörd, med en dålig smak i munnen..."

Och Malin Roos i Expressen skriver också om hur sorgligt hela grejen är:

"Jag skrattar åt och inte med Hollywood-brudarna – men jag skrattar."

Jag skrattar också. Men mest åt Anna Ankas egen debattartikel på Newsmill:

"Det var så skönt att komma till ett land där män vet hur man beter sig mot en kvinna. Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet."

och lite längre ner då...

"I gengäld får de kvinnor med stil. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."

Det påminner mer om prostitution än kärlek. Tycker jag.

"Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?"

Oj, oj, oj... Det är ju fruktansvärt... Behöver jag ens kommentera?

"Vad jag vill komma till är att i USA handlar det om service. Det ger jobb åt massor av människor som annars hade levt i fattigdom. Om svenska folket hade lärt av USA skulle svenskarna få tid för varandra. Nu kommer de hem och är sura och ska städa och stryka. Det finns ingen kvalitetstid. Sedan har vi jätteproblem här med den nya internetgenerationen. Den är obildad och missunnsam och deras liv på bloggar och twitter meningslöst. Om man anställer folk till att hjälpa en kan man göra roliga saker."

Ja, men det är bara de som kan anställa som kan göra roliga saker. De hon anställer hinner nog inte med så mycket kvalitetstid.

Anna Anka är en av de mest skrämmande människor jag sett och läst...


Det tragiska är att vi har en hemmafrubacklash även i Sverige... Läs vår bok eller, lite snabbare, läs här!

4 kommentarer:

Charlotta sa...

Ja, usch - den kvinnan är verkligen hemsk. Vilken gräslig syn på världen hon har - jag ryser när jag hör hennes uttalanden. En kvinnlig slav är det herr Anka har skaffat sig. Rena rama lyxprostitutionen.

fredrikabremer sa...

Mycket bra skrivit :)

Camilla sa...

...och dessutom tvningas hon bära ett namn som "Anna Anka" inte konstigt att hon inte vill bo i Sverige ;-)

Ulrika sa...

Får en känsla av att Anna Anka är ironisk. Annars blir jag rädd