fredag 4 december 2009

Tiger och Elin

Angående Elin och Tiger-fallet: Intressant det där med att det i USA inte finns något begrepp som motsvarar kvinnomisshandel. Istället heter det domestic violence, och innesluter såväl kvinnor som män som misshandlar i intima relationer. Så bra.

I övrigt tycker jag att vi ska bojkotta kvällstidningar som gottar sig i skiten kring Elin och Tiger. Gör det!
Och ha en trevlig helg.

4 kommentarer:

Rebecka Edgren Aldén sa...

Precis vad jag också tänkte! Instinktivt gillade man när Jesper Parnevik sa att han hoppades att Elin slog honom ordentligt. Men så tänkte man efter och varför skulle det vara bra? Tänk er det motsatta - att en man jagar och klår upp sin fru om han kommit på henne med att vara otrogen. Nej. Våld är aldrig rätt! Sen må Tiger vara ett svin som är otrogen, visst. Men det är aldrig rätt att slå!

Anonym sa...

hm...bojkotta kvällstidningarna??? Sen länkar Rebecka ändå till dem i senaste inlägget!?
maria

Grannfrun sa...

Anonym:
rätt.
Bojkotta betyder också att inte länka till dem, att inte klicka sig in på skiten.
Tidningarna skriver om det därför att vi klickar och länkar till de mest smaskiga historierna. Titta på kvällstidningarnas "mest klickade-listor" - bara irrelevant skit.
Jag kämpar med detta, utan att alltid lyckas (of course...). Just nu sitter jag tex och är småsugen på att veta om Anna Anka verkligen ska skilja sig.
Det känns som något sjukt har invaderat min hjärna. Hjälp. Sån är jag. Mest hela tiden.

Rebecka Edgren Aldén sa...

Äh, Maria, ja, TINNI skrev bojkotta. Det gjorde inte JAG. Jag är en egen person och gjorde mitt eget val. Jag skriver vad jag vill och länkar till vad jag vill. Tyckte att jag hade några saker att tillägga efter att ha hört en hel del bekanta börjat säga att de önskade att hon hade slagit ihjäl honom (Tiger alltså). Och självklart står jag inte på Tiger sida, eller försvarar ett svinaktigt beteende, jag är inte på någons sida - men jag tycker att det är viktigt att man inte börjar snacka om att män som är otrogna förtjänar spö - det gör de inte. Precis lika lite som otrogna kvinnor förstjänar spö. Lämna de som sviker, men slå inte.